Eddie Money er død af kræft – 70 år gammel

"Den markante classic-rock sanger efterlader sig nyt album - det første i 12 år"

Fotograf: Album cover

Ifølge flere amerikanske medier – herunder allmusicguide – er Eddie Money i dag den 13.09 død, som følge af kræft. Amerikaneren havde sin storhedstid – såvel kunstnerisk og på hitlisterne i 70’erne og 80’erne, hvor hans melodiske og iørefaldende classic-rock album altid var gode for et hit eller to. Flere af hans iøvrigt stadig holdbare album fra den tid – som f.eks. debutalbummet fra 1977, “No Control” (1982) eller “”Can’t Hold Back” (1986) vil med garanti også stå i en del samlinger herhjemme, hvis man dengang var helt med på melodic rock/AOR bølgen.

Han var anerkendt som en fremragende live performer – en ægte entertainer – og ligefrem rock’n roller. Men da den slags musik blev skyllet ud med “Grunge-bølgen” omkring start 90’erne – måtte også Eddie Money se i øjnene, at der blev længere og længere mellem både pladekontrakter og de store spillejob.

Han var dog stadig aktiv til det sidste – dog på pladefronten med ret ujævne mellemrum. Sidste studiealbum “Ready Eddie” kom i 1999 – og i 2007 kom “Wanna Go Back” med lutter covers af 60’er numre. Han havde dog indspillet et helt nyt album “Brand New Day” – der lå klar til udgivelse, da han i sommers måtte aflyse release og turne pga den sygdom, der allerede var på et meget alvorligt og fremskredent stadie. Æret være hans minde. Let’s spin some Money!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.