Efteråret farves af en buket dugfriske danske musik nyheder

”Masser af godt nyt – blandt andet dansk band på indonesisk!”

Fotograf: Photography by Winther

Select Captain skærer både ind til benet – og åbner op for de inderste dæmoner og drømme på hans nye mørktonede indie-folk udgivelse – EP’en ”Comes in Wawes, Pt. 1!” , der som titlen antyder er den første EP i en trilogi, hvor de efterfølgende vil udkomme vinter 19/forår 20, og til sidst blive samlet til et helt album.

Lyden er en anelse mere elektronisk båret end før hørt fra Select Captain – men alligevel ikke langt fra kendt havn. Lidt mere low-fi uden at blive for lavmælt – nærmere som et smukt og sanseligt Soundtrack til beskuelsen af efterårets mange faldne blade, der higer efter nyt liv og lys.  

Vi har talt med manden bag – Kristian Gaarskjær – om EP’en og ikke mindst om baggrunden for sangene og om hvorfor han har valgt at barbere Select Captain ned til en duo blot med ham selv og Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl m.fl.. Det er der blevet en lille artikelserie i 2 dele ud af – og den kan I læse i næste uge her på siden.

Tunge melankolske luner præger også det drømmende univers, som det nye garagespacerock orkester NATSKYGGE præsenterer på deres nye single ”Drømme falder”, der er produceret af produceret af Rasmus Madsen (Motor, Woodstock 69, mv.).

Bandet der har base i Esbjerg barsler med et debutalbum, der forventes at udkomme i 2020. Denne første single giver bestemt lyst til at høre mere.

Mere vil vi også gerne høre til Hr. Hundebøl – og det gør vi i den grad – der med sit tredje album i år matcher Bisse i udgivelsestempo. Helt ligesom hos Bisse kræver Hr. Hundebøl – med sin snerrende og sværmende rock med små psykedeliske underlag – noget af sin lytter. Men slipper man Hr. Hundebøl ind på øregangen, så får man med garanti en masse igen. Hr. Hundebøl slingrer ikke ned af Vestergade han går istedet med store ører over Langebro, via hovedgaden i Holstebro og helt til Woodstock (med Cream og C.V. drønende i hørebøfferne) og tilbage igen. Vi lover at følge hans spor.

Albummet ”Japansk måne, ellers sådan noget” er (digitalt) ude i dag – og udkommer i starten af 2020 på vinyl.  

I en mere rendyrket klassisk rock retning finder vi Fjelding – der tidligere i år udsendte albummet ”Into the light”, hvorfra i sær nummeret ”Take a Stand” (feat. Johan Olsen) har skabt berettiget opmærksomhed.

Nu udgiver de singlen ”Weak and strong” – og det i en engelsk originalversion og så en på indonesisk! Forsanger Mikkel Fjelding har spenderet mere end 15 år af sit voksne liv i Indonesien, og lærte det ellers vanskelige sprog ret indgående. Det er der blevet nummeret ”Menyalami rasa” ud af. Naturlige sproglige årsager gjorde, at det ikke blev en 1:1 oversættelse, men en sang om kærlighed og tolerance.

”Det er noget, der er tradition for i Indonesiske sange og så har vi lavet en hybrid, en slags kærligheds-hård- rocker”, siger Mikkel, der er spændt på hvordan sangen, og ikke mindst musikvideoen, bliver modtaget i Indonesien. Videoen er optaget til Copenhagen Pride Week og viser mennesker i alle afskygninger, der fejrer mangfoldigheden og fællesskabet i de københavnske gader. 

”Budskabet om kærlighed og videoen, der tegner et billede af fri-seksualitet, er provokerende for mange i verdens største muslimske land Indonesien, hvor seksualiteten stadig er et tabu. Måske bliver vores video blacklistet, men det vil blot gøre sangen mere interessant og vores budskab endnu mere vigtigt”, slutter Mikkel. 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.