Eksklusivt nyt fra Povl Dissing

”Hans sidste koncert fra VEGA udgives nu som dobbelt LP”

Fotograf: Simon Staun

På fredag den 19 maj udsender Enghave Grammofon dobbelt albummet “POVL DISSING – SIDSTE KONCERT”, der som titlen siger, er en optagelse af den allersidste koncert Povl Dissing spillede.

Den er indspillet i Store Vega 12. februar 2017 og vil udelukkende kunne købes i pladeforretningen BEAT på Enghave Plads i København. Der er tale om en ganske eksklusiv udgivelse, der er lavet med to 180 gram vinyler i et flot gatefold cover med billeder fra koncerten. Blot 500 eksemplarer er der fremstillet.

Kort tid efter koncerten i Vega tog Povl Dissing til Andalusien, hvor han uheldigvis faldt og kom så alvorligt til skade, at han aldrig nogensinde kom til at synge igen. Han døde den 18. juli 2022. Han nåede dog at indspille et enkelt nummer sammen med Syreregn, hvor han på smukkeste vis reciterer teksten til nummeret ”Dissings noter til Shelley”. Det nummer udkom på albummet ”Black Tornado Sessions”, som udkom tidligere på året. En LP du stadig kan finde på lager hos BEAT og måske også andre gode årvågne pladeforretninger.

Vil du sikre dig, at der er et eksemplar tilbage til dig af “POVL DISSING – SIDSTE KONCERT”, så kan du allerede nu afgive en bestilling ved at skrive til BEAT København V via Messenger – og oplyse navn og mobilnummer.

Teksten på coveret er begået af Jens Folmer Jepsen, der sidste år udgav den velskrevne og meget anbefalelsesværdige biografi ”DISSING – fra ende til anden”.

Her er Jens Folmer Jepsen’s tekst fra coveret:

Lad os til en begyndelse give en stor hånd til den person, der var ansvarlig for, at der blev trykket på optagerknappen da Povl Dissing i februar 2017 spillede på Vega i

København. Et af seks stoppesteder på en mindre turne.

Povl var i godt selskab med sit band: Jonas og Rasmus Dissing, Las Nissen, Palle Hjorth, Jesper Elnegaard og Nikolai Storr.

Publikum der var til stede i Vega, ved at det var en fremragende aften. Koncerten skulle blive den sidste for den evige spillemand.

Kort tid efter tog han til Andalusien – hvor han faldt og rejste sig uden dog nogensinde at kunne synge igen, jamen: ”For helvede da!”.

Povl Dissing evne til at gøre hver aften til noget særligt er udpræget på disse optagelser. Hans nærvær er ubetinget og han gentager helst aldrig sig selv. Det var således overraskende for de fleste, at to CV Jørgensen sange var at finde på aftenens sætliste.

Povl går til koncertens sange som om de blot er skitser og det lykkes for ham, at forvandle de fleste af dem til noget, der er meget større, i selskab med den sekstet af drenge, der lyder som om de i takt med samspillet bliver voksne (spille)mænd 

Dissing var så ubetinget fortolkningens førsteelsker. Hør blot hvordan han aflokker flere af sangene en anden og hidtil uhørt poesi. De inspirerede udgaver af Svantes viser bevidner, at han stadig kunne finde nye sider af de sange, han havde sunget så ofte. Den americana-agtige tilgang bandet udfoldede var ikke bare vel-eksekveret og overraskende, den får også viserne om Svante til at føles befriede og åbne – den musikalske invitation behøvede man ikke give Povl Dissing to gange. Helt til det sidste afholdt han sig fra, at lade de folkekære sange stivne og ende som pynt på Amagerhylden. Ikke underligt at han her på sine ældre dage nåede frem til, at kunne proklamere ”Nu er jeg blevet Svante”. En cadeau til bandet og det de havde og kunne sammen.

For første gang på vinyl – de sidste sange – nyd dem nu godt, hvor han er borte.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.