Eksplosiv tilgang af nyheder til Side 33 playlisterne

”30 nye sange – og 3 gange gammelt guld fra C.V.Jørgensen”

Fotograf: PRESSEFOTO (Fremmand)

Er man nysgerrig på musik skal man stå tidligt op og gå sent i seng i dette forår. Knopskydningen er sat i gang, og man rammes igen og igen af ny begejstring – og i ny og næ af akut musikalsk forelskelse – ligesom man får bekræftet at gammel kærlighed sjældent ruster.

Det er næppe gået mange forbi at C.V. Jørgensen fyldte 70 år i går – hvilket meget naturligt fik den samlede danske presse til at uddele velfortjente lovprisninger i lange baner, alt imens hovedpersonen selv på vanlig vis holdt lavmælt profil.

Han lader musikken tale sit eget sprog – hvilket med ganske få undtagelser jo også altid har været på modersmålet. Han seneste indspilning – tilbage fra 2009 – er dog rent faktisk på engelsk. En ganske interessant fortolkning af The Korgis’ ”Everybody’s Got To Learn Sometime” – indspillet sammen Tim Christensen, Gustaf Ljunggren, Rune Kjeldsen, Anders Christensen – og produceret af Kasper Winding. Nummeret var en del af soundtracket til filmen “Simon & Malou”

Dette nummer har vi tilføjet listen – og som en ekstra cadeau – bryder vi helt ekstraordinært vores dogme med at en kunster kun må have en sang på listen – og tilføjer også hans geniale fortolkning af ”Pjerrot og Månen” – hentet fra børnepladen ”Tangokat” fra 1995 – indspillet med Aske Jacoby, og Ole Theil.

Generelt har C.V. Jørgensen ikke optrådt meget ved siden af sin egen album karriere, men når han gør det er det tydeligt at det ikke er venstrehåndsarbejde – tjek f.eks. også ”Flammerne” fra soundtracket til julekalenderen ”Jesus og Josefine” fra 2005, ”Mikkel Ræv” fra ”Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven” fra 1990, eller ”Ghetto Svend” fra ”Christiania” pladen fra 1976.   

Men udover C.V. Jørgensen er det lutter helt nye singler og sange vi har med på listerne. På ”Nordic” er tilføjet det nyeste fra det helt nye rap-håb Filuka, de smittende COVID-19 inspirede sange fra Poul Krebs, Uffe Lorenzen og Bisse, et spændende Færøsk bekendtskab i form af bandet Fremmand – der på deres nye rå og dragende single – sammen med Peter Hayes fra BRMC – leverer en af de rocksange, der mere end bare rykker. Endelig er der iørefaldende nyt fra GRETA, Kom Vi Løber, NAR og den norske superstar KYGO.

På ”Ro på” listen er der mere C.V. Jørgensen guldstøv – hans ”Amor og den sidste pil” – flot fortolket af Signe Trylle (datter af afdøde Gert Smedegaard) er kommet på sammen med nye smukke danske bidrag fra Julia Maria, Jesper Ejrup, Dreamers Circus, Lasse & Mathilde og ikke mindst fra månedens musikalske nyforelskelse for mit vedkommende – Son of Fortune fra Færøerne. Og ellers har det tyske svar på Hush Mrs. Greenbird en ny skøn single ude, ligesom Josh Ritter, Blanco White, Paul Kelly og Molly Tuttle har det. Sidstnævnte med en sitrende dejlig udgave af Neil Young’s ”Helpless”. På ”Rest of the World” playlisten er der hele 11 nyheder, blandt andet fra de vitale veteraner Bob Dylan og Rick Springfield – og ikke mindst fra Los Coast – der med ”Elvis Presley Blues”  giver et mere end fuldfedt bud på soulfuld roots-country anno 2020 . Og der er meget mere at råbe HURRA for – og får du brug for ”Help” til at vælge, så tag dag bare den veloplagte version som Eric Bazilian fra The Hooters netop har udsendt.    

https://open.spotify.com/playlist/5HOh3XjcN5DQQXUYGcqiNu?si=ClBeJR4sQce1VpdWIvrWBQ

https://open.spotify.com/playlist/01mKN1UErE0KvzwvTrg5ZJ?si=SLOKLJV1TkeE-5WmlFrNXA

https://open.spotify.com/playlist/694TTCx4tLyt0KoRCUDTYk?si=3BHJRJq6QTaYWmd5BYArlw
Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.