En af musikkens helt store tekstforfattere og poeter er død

"Grateful Dead’s tekstforfatter Robert Hunter er død, 78 år gammel"

Fotograf: PRESSEFOTO dead.net

En af rockmusikkens helt store litterære hovedpersoner igennem 50 år og en af de mest ambitiøse og originale tekstforfattere, er ifølge en officiel meddelelse fra familien, den 23.09.19 stille sovet ind i eget hjem.

Han var siden 1969 en væsentlig del af det legendariske amerikanske band The Grateful Dead, som igennem flere årtier var et af de amerikanske band der kunne turnere rundt med den største og mest loyale fanbase. Han var han aldrig en del af LIVE set-uppet – men leverede i hans glansrolle som tekstforfatter.

Mange er bandets klassikere som f.eks. ”Truckin”, ”Uncle John’s Band”, ”Ripple”, ”Black Muddy River” og ”Touch of Grey” har således Robert Hunter som tekstforfatter. Han arbejdede også ved flere lejligheder sammen med Bob Dylan – f.eks. på ”Together Trough Life” fra 2009. Også Elvis Costello, Bruce Hornsby og Jim Lauderdale har han arbejdet sammen med i årenes løb.

Han nåede også at udgive en del album i eget navn – men det vil for altid være hans bidrag til det store The Grateful Dead katalog af sange han vil blive husket og anerkendt. Æret være hans minde.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.