En “album walk and talk” med Stephen Fearing

”Blackie & The Rodeo Kings tager på 25-års jubilæums turne – og starter uden ham”

Fotograf: Maria Fremming

Efter koncerten i Hønsehuset i Rønnede – se LIVE omtale – fik Side 33 sig en lille sludder med både Stephen Fearing og MC Hansen.

Men inden da fik Stephen Fearing sig en musikalsk gave. For jeg spurgte om han kendte nogle danske sangere – og det gjorde han desværre ikke, ikke en eneste. Men det var heldigvis lige præcis det svar jeg havet håbet på, fordi Side 33 i dagens anledning havde medbragt en signeret CD med Mathilde Falch. Stephen Fearing blev rørt af taknemmelighed og ville glæde sig til at høre Mathilde Falch’s hidtil stærkeste album “Alle Taler” – “måske allerede på vej til Tyskland i morgen“. Det udløste straks en signeret CD retur fra Stephen Fearing, der syntes rigtigt godt om denne anderledes måde vi på side 33 har besluttet at lave vores egen “album walk” på. Han var beæret over at være den første og spændt på hvem den næste musiker blev i denne ”Album Walk”. Jeg måtte love at holde ham underrettet.


Det skulle egentligt havde været et interview i klassisk forstand, men det blev til så meget andet. Jeg prøvede at holde mig til min hjemmefra planlagte dagsorden, men valgte i stedet at lade momentet og samtalen vise vej. Så jeg fik i stedet en hyggelig snak med to musikere, der i den grad elsker at lave musik, de elsker at spille, og de gør det absolut ikke for pengenes skyld. Det er et venskab mellem to mennesker, der komplimenterer hinanden og har dyb respekt for hinanden, og evnen til at være i det samme musikalske rum uden forbehold.  Sådan ser man dem. Sådan hører man dem.  

Stephen Fearing er betaget at Danmark og af den danske mentalitet, han mener at vi danskere er helt normale. Puh Ha” tænker jeg – skal jeg mon skuffe denne begejstrede canadier med at han måske kunne tage fejl – og beslutter at det nænner jeg alligevel ikke. Samtalen gik i alle retninger – og vi kom ind på at være musikalsk nyforelsket. Det har senest ramt MC Hansen med den danske gruppe “Det yderste Hav”, der stammer fra Fanø. Stephen Fearing byder ind med, en lidt mere afdæmpet tilgang til at forelske sig i ny musik, det sker nemlig meget sjældent, men han ser frem til at det måske kunne blive i hans nye CD med Mathilde Falch.

Hvad kom først hønen eller ægget? Hvad kommer først teksten eller melodien? Bare et af de mange emner der lige blev luftet omkring bordet, hvor aftenens vært Aleks Jensen, forsynede os alle med lækkerier. Det blev hurtigt klart at her var der to mennesker, der gjorde denne proces lidt forskelligt. MC Hansen har sin egen private skuffe fyldt med melodier, der venter på hans tekster. Stephen Fearing har prøvet begge dele og hælder i dag nok mest til samme metode som MC Hansen. Der var fælles enighed om at når den gode melodi bankede på ens dør, så åbnede man, ellers gik den videre til den næste dør. Ingen sangskrivere vil gå glip af det kunne jeg fornemme. 


Stephen Fearing spillede sammen med Blackie and the Rodeo Kings på Roskilde Festivalen tilbage i 2010, og denne oplevelse står stadig stærkt hos ham og hos så mange andre. Stephen Fearing har altid gerne ville tilbage til Danmark og optræde sammen med Blackie and the Rodeo Kings og de håber på der en dag kommer en ny invitation. I år har bandet 25-års jubilæum og der midt i samtalen fortæller Stephen at den første koncert i hjemlandet på deres jubilæum tour bliver spillet uden ham.

Noget målløs sidder jeg der og ser på ham, spørger hvordan det overhovedet er muligt? Stephen Fearing trækker samtidig på både skuldre og smilebåndet og prøver at forklare – ”Vi er som en familie og vi taler om tingene, men ender med at alligevel at gøre noget andet, så de spiller altså den første koncert uden mig!”. Stephen Fearing and the Sentimentals spiller deres sidste koncert, i denne omgang på deres tour den 18. februar i Leiden Holland og slutter så sent, at det ikke er en mulighed for ham at være tilbage dagen efter og optræde i The Old Town Hall, Waterford i med Blackie & the Rodeo Kings.

Mens Blackie & The Rodeo Kings altså stadig venter på en invitation til deres næste optræden i Danmark, er det muligt allerede til Juli i år at opleve Stephen Fearing and the Sentimentals når de spiller flere koncerter på Skagen Festivalen og i ugen efter i Tivoli i København. Der er noget at glæde sig til!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.