EN FORMIDLER AF FORMAT HAR SAT SIDSTE PUNKTUM

”JAN SNEUM BLEV 74 ÅR”

Fotograf: Nordsø Records (privatfoto - venligst udlånt)

Godt 55 år nåede Jan Sneum at virke som fotograf og musikjournalist, en kapacitet af de sjældne inden for sine fagområder. Nu er han død af kræft efter længere tids sygdom.

Rocken endte som Jan Sneums følgesvend siden midten af 60’erne, en kærlighed der aldrig rustede. Han er oprindelig uddannet lærer og underviste i billedmedier samt fotografi på Danmarks Lærerhøjskole. Sneum leverede desuden stof for tidsskrifter som Wheel, Superlove, Rok og MM.

Jan Sneum er særlig kendt for de mange år hos DR, som han blev tilknyttet i 1974. Først som programmedarbejder, senere fik han overdraget ledelsen af P3 Live redaktionen og producerede ydermere indhold til DR Rytmisk. I slutningen af 2013 fortsatte Sneum som studievært hos DR P6 Beat. Fra 2015 stod den på ‘Sneums Palads’ for radiostationen The Lake.

Selvfølgelig bør ligeledes hans enorme indsats som skrivende redaktør på diverse opslagsværker og leksika som ‘Politikens Store Rockleksikon’ og ‘Dansk Rock – fra pigtråd til punk’ nævnes.

2019 udgav den utrættelige ildsjæl ‘Sneums kalejdoskop’ fyldt med fotos og punktvise nedslag fra et langt og imponerende virke i musikkens tjeneste. Ydermere blev det til en optræden i kultfilmen ‘De skrigende halse’ fra 1992.

I starten af 2000 tallet havde jeg den store fornøjelse at møde Jan Sneum til et Dansk Musikerforbund arrangement, hvor han ganske uventet dukkede op. Vi faldt i snak blandt andet om det tyske tv-program Rockpalast, der 1977-86 to-tre gange årligt sendte rockmusik live on air ofte til den lyse morgen, hvilket ubetinget var i hans ånd.

Her delte vi fælles begejstring for et udsendelseskoncept båret af stor viden og engagement, alt det han selv stod som garant for gennem årtier med usvækket energi og ubestikkelig integritet.

Tak for alt, Jan Sneum, en venlig og afholdt personlighed, der professionel til fingerspidserne også prægede denne signaturs musikalske dannelsesrejse, som stadig ikke er slut.

Æret være Jan Sneums minde.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.