En god bog – blev til en god sang”

"Danni Nichols udgiver Patti Smith inspireret "Valentine" sang

Fotograf: Sven Levandowsky

Et af de offentliggjorte navne til årets Tønder Festival er engelske Danni Nichols, der siden 2010 har udgivet tre fine folk-orienterede singer-songwriter album og et par EP’er.

Hendes seneste album – “The Melted Morning” udkom i 2019 – og fik blandt andet her på siden følgende ord og 4½ skiver med på vejen :

“Det meste dufter af skovens dybe stille ro – men rødderne i skovbunden for nu også lov til at knirke og give sig lidt. Det er et album til en kaffeduftende morgenstund med god tid, eller til en sen aftentime i skæret fra et velskænket glas rødvin. Nu har vi jo i forvejen begreberne skovmands-rock og nature-pop, så hvorfor ikke bare døbe dette musikalske udtryk naturicana?

Det er i hvert fald et meget åbent, ærligt og personligt aftryk at Danni Nicholls sætter på sin sangskrivning om livets mange ups and downs. Danni Nicholls har en indlevende og behagelig glød i stemmen – og den er som skabt til det primært nedtonede univers, som leveres på de på 11 numre. Variationen er ikke voldsom stor, men hun evner alligevel lige at tviste cirka halvdelen af pladens numre i lidt andre retninger. Særligt stærkt står de numre – åbningsnummeret ”Wild af the Water”, ”Frosen” og ”Ancient Embers”, som bygges naturligt og tålmodigt op mod et kontrolleret klimaks. I den grad lyttelækkerier.”

Nu har hun så i dag den 14. februar på You Tube og Bandcamp udgivet sangen “Valentine”. En sang som hun indspillede tilbage i januar 2017 på en cowriting session i Nashville – og en sang, som er inspireret af at hun lige havde læse den fantastiske bog “Just Kids” af Patti Smith. Danni Nichols har så ventet på rette tidspunkt til at sende den ud i verden, og det følte hun altså var nu.

Og vi kan kun give hende medhold. For med en dejlig usentimental tilbagelænet swing-time feeling føles den både rettidig og rejseklar – og bare noget så varmblodigt varmende i en kold og kulret tid.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.