En god sangskriver defineres hverken på køn eller alder

"Den danske talentmasse er større end nogensinde – og alder er ingen hindring"

Fotograf: PRESSEFOTO

Katharina & Raven Chant har eksisteret siden 1995 og er centreret omkring sangerinden og sangskriveren Katharina Baetz og en rutineret flok musikere fra KBH-området (bl.a. Jesper Lind – trommer, Steen Kyed – guitar, Jon Bruland – bas) – og de ved i den grad hvordan en velproduceret soul/roots/pop sang skal skæres. De har i aften pladerelease for deres tredje album ”Journey” på Krudttønden i KBH. De første par singler er ligeså vellydende, som de er vanedannende. Hør her ”Freedom song”.

Gurli Octavia har i nogle år været ”talk-of-the-town” – også udenfor hjemstavnen Århus og omegn. I år har hun så udgivet sit debutalbum, der viser at der har været noget i snakken. En stærk og personlig singer/songwriter, der med garanti kun lige har løftet låget af krukken med potentiale. Hør ”When the Light’s Off”.

Kom Vi Løber er et projekt begået af Lone Slot Nielsen , der står for tekst, musik og instrumenter – og har produceret albummet sammen med Dennis Ahlgren (Tina Dickow o.m.a.). De har med debutalbummet “Sct. Hans” skabt et malende magnifik musikalsk univers, som de selv præsenterer som alternativ eksistentiel-pop. Teksterne har samme rytmiske flow og sammenhængskraft, som man f.eks. kender det i de tekster Lone Hørslev skriver til UHØRT – Hørslev/Mechlenburg og Mouritz/Hørslev projektet. De leverer ikke budskaber, men giver masser af plads til eftertænksomhed. Det er kort sagt tekster på et litterært niveau, der ligger milevidt over det gennemsnitlige danske debutalbum. Se video til singlen ”Byen ender”

D. Henry er alias for sangeren og sangskriveren Dan Østerby, der tidligere har udgivet på dansk. Som D. Henry skriver han sine sange på engelsk og bevæger sig sammen med den kompetente producer og guitarist Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl, Select Captain m.fl) over i et musikalsk univers, som de selv beskriver som en popartist med indieinspireret lyd. Bedømt ud fra de første par singler, rammer de sådan set meget godt plet med den beskrivelse. Se video til den seneste single ”Mice In a Maze” her.

Jeppesen alias Jørn Jeppesen har indenfor de senere år sagt farvel til livet i 40’erne og til sin gode ven Kim Larsen. Han var impresario for sidstnævnte, og spillede en væsentlig rolle på de smukke svanesange på ”Sange fra anden sal”. Hans eget soloprojekt ville han ikke ulejlige vennen med – det kunne godt vente. Det kunne han nu godt have gjort. Den modne albumdebutant er en særdeles habil pop-smed og en god historiefortæller.  Se video til titelnummeret fra hans debutalbum ”Odense Banegård” her.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.