En pandemi raser – og der er mange drømme der braser

”Jada får ikke åbnet Orange og Rikke Thomsen får ikke spillet for H. M. Dronningen"

Fotograf: Mads Kornum

For mange danske musikere er det en drøm, der aldrig opfyldes at komme til at spille på nogle af landets største festivaler. Særligt Smukfest, Tønder Festival og Roskilde Festival står som de mest traditionsrige forrest i de flestes drømmebillede, og for nogle af tidens mest lytteværdige upcoming navne som ATHLETIC PROGRESSION – GRETA – JUNG – RIGMOR – JJ PAULO var de drømme nu så tæt på at blive opfyldt – og så alligevel så langt fra.  

De var alle på programmet til årets Roskilde Festival – som i går blev aflyst – og skulle have være åbnet med Jada på Orange scene. En kunstner, der for bare to år siden startede sin Roskilde karriere på Rising scenen. En bedrift og en opstigning som slår selv Nephew og The Minds of 99!

Et slag, der vel svarer til når en topatlet bliver skadet lige før en slutrunde, man har arbejdet stenhårdt for at kvalificere sig til. Men som med atleten er der kun en ting at gøre – sætte sig nye mål. Og alle de nævnte navne er med garanti mere end døgnfluer. De vil være lige så aktuelle og ekstra brandvarme i 2021. Trust me!     

Det samme vil Rikke Thomsen – der i den grad har fået et af de seneste års mest uventede, overrumblende og også mest velfortjente folkelige gennembrud efter hun udsendte din debut EP med seks sange på sønderjysk ”Omven’ Hjemve” i foråret 2019.

Der var i den grad medvind pp omvejen, og for første gang i karrieren havde den den 29-årige D.I.Y. sangskriver en fuld plade med en turne i eget navn, hvor langt de fleste koncerter endda var udsolgt, fede festivaljob, og så ikke mindst en optræden for selveste H. M. Dronningen i vente. Men nu. Alt aflyst. Barske vilkår for en artist, der har kæmpet i mere end 10 år for at nå dertil, og så sker det her uregerlige. Man forstår at hun var sønderknust i går, og det afføder dyb respekt når hun – ligesom vi tidligere omtalte også Michael Falch og J. J. Paulo har gjort – allerede her dagen derpå forstår at sætte ord på både følelser og fremtidshåb. Rikke Thomsen er på alle måder gjort af et særligt stof, så vi lader hende selv få ordet ved at citere fra hendes Facebook opslag fra tidligere i dag :

”Mojn allesammen

Jeg stortudede i går aftes. Sad der og følte et helt forår og en hel sommer: en drøm, der gik op i røg – ikke bare for mig, men for hele musikbranchen. Og jeg ved godt, at kloden drejer. At alting nok skal gå. Men lige nu, lige her, er jeg ualmindeligt ked af det. Jeg havde glædet mig til at præsentere min sommertour for jer. Festivaler af den slags, jeg har kæmpet og knoklet mig frem til og glædet mig til at spille på, hele livet.

At spille for alle jer. At jeg skulle spille for H. M. Dronningen under sommerhimlen. Alting, det hele. Tusind tak for alle jeres mange kærlige hilsner til mig siden i går. Vi kæmper alle med noget nu og i de næste mange måneder – så at I har taget jer tid til mig og mine tunge tanker, det betyder meget ❤️ Jeg sender mine tanker til alle jer og hele kunst og kultur Danmark.

Med sådan en klump i maven, så er det større end stort, alligevel at kunne glæde sig til noget. Lige nu, at kunne se fremad – og arbejde sig hen imod noget særligt. Min efterårstour havde jeg klar til jer, men plakaten må klippeklistres med igen, før I kan få den. Så her får I én fra efteråret.. en af særlig betydning. Jeg varmede op for fantastiske Annika Aakjær på Hotel i efteråret 2019. I november spiller jeg min egen koncert her – på Hotel Cecil midt inde i København – for første gang ❤️. Billetter kan købes nu.

Mojn fra
Rikke”

Side 33 var der til omtalte koncert på Hotel Cecil og skrev blandt andet :

”Stjernestøv var der også at hente fra support navnet Rikke Thomsen – der i år har udsendt debut EP’en ”Omve’n hjemve” med seks velklingende sange på Sønderjysk. Vurderet på modtagelsen var hun ikke kommet ind med 4-toget, men mere med det triumftog, der allerede har sikret hende en ærefuld modersmålpris, og optræden i Go’ morgen P3. Det med en fortryllende sønderjysk version af Medina’s ”Os to” – og den gav hun her til sidst til udelt begejstring fra et publikum, der nu allerede havde tildelt Rikke Thomsen respekt og anerkendelse ovenpå at have fået serveret fire velvalgte numre fra debut EP’en, hvoraf ikke mindst ”Mojn når vi komme (Mojn når vi gæ)” skulle hilse og sige , at det rummer meget mere end kulthit potentiale. Københavner publikummet sang ikke med – men klappede taktfast. Mere kan man nok ikke bede om!”

Og dog – man kan bede om at Københavnere og andet godtfolk støtter op – køber en billet, og indfinder sig den 15.11.20 og beviser at noget at det gode vi tog med fra de trange tider var evnen til fællessangen! Side 33 har allerede sat STORT X i kalenderen.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.