En plus en er stadig …. Toto

”Steve Lukather og Joseph Williams har præsenteret et nyt Toto line-up – alt på trods”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Steve Lukather – en af de stiftende og ikke mindst – som sanger, sangskriver, og guitarist – bærende medlemmer af det legendariske pop/rock band Toto – udtalte for godt et år siden at han næppe ville optræde mere under Toto navnet, idet afgørelsen i det sagsanlæg, som den afdøde trommeslager Jeff Porcaro’s enke havde haft for retten mod Lukather og en af de andre stiftende medlemmer af Toto – David Paich, ville give enken en større andel af overskuddet fra forretningen Toto, herunder LIVE aktiviteter – her 28 år efter Jeff’s død. Det havde Lukather det – nok meget naturligt – lidt svært ved at acceptere. En mønt har altid to sider, men umiddelbart strømmede der ikke ligefrem sympati i retning af enken og hendes nye mand – og rettens afgørelse, hvis indhold i øvrigt stadig ikke er offentliggjort i sin helhed.


Corona-krisen har dog fået Steve Lukather på andre tanker – og han har valgt at fortsætte Toto sammen med barndomsvennen Joseph Williams – der var forsanger på ”Fahrenheit” (1986) og ”The Seventh One” (1988) og så har været tilbage igen som en fast del af bandet som forsanger siden 2010, hvor gruppen havde endnu en af deres mange reformationer af bandet. Denne nye udgave af TOTO er således den femtende – og med Lukather som den eneste gennemgående figur.  

De har foreløbig offentliggjort fire spillejob i Tyskland i sommeren 2021. Men allerede den 21. november kan man se dem i en streamet online koncert – den første i den nye konstellation, der udover de to nævnte består af bassist John Pierce (Huey Lewis and The News), trommeslager Robert “Sput” Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy),  Steve Maggiora (Elvis) og Dominique “Xavier” Taplin (Prince, Ghost-Note) – begge keyboard og endelig multi-instrumentalisten og vokalisten Warren Ham (Ringo Starr).  


På albumfronten er det dog ikke nye Toto sange der ses i horisonten – men to soloalbum med de herrer Steve Lukather og Jospeh Williams. De to album udgives via Mascot Label Group  den 26. februar 2021 og udkommer både som selvstændige album på både LP og CD – med også i en limited edition, hvor de to album er samlet i en boks.  

De gæster hinandens album, og gæstes på pladerne af et væld af prominente musikere.  På Lukathers album “I Found the SUn Again” kan man se frem til otte numre – fem originale samt trecovernumre af Traffic, Joe Walsh og Robin Trower.

Joseph Williams ”Denizen Tenant” indeholder 12 nye numre, heraf 10 originale, blandt andet “Liberty Man”, som Williams skrev sammen med David Paich, der også spiller keyboard på en sang kaldet “Black Dahlia”, mens flere tidligere medlemmer af Toto-turnéen også bidrager til albummet.

Derudover kan man høre covernumrene ‘”If I Fell” (Beatles) og Peter Gabriels “Don’t Give Up” – sidstnævnte nummer med gæstevokal af hans datter, Hannah. Så den musikalske arv går videre. Joseph Williams er jo søn af en af verdens største nulevende filmkomponister John Williams – og blandt andet derfor kender langt de fleste måske i virkeligheden Joseph Williams som en af stemmerne på de eviggrønne hit ”Hakuna Matata” og ”Can You Fell the Love Tonight” fra ”The Lion King”.

I går udkom første single ”Never Saw You Coming” – og den lover mildt sagt godt for det kommende Joseph Williams album – det første med nyt materiale fra Williams siden 2008. Dog har han i mellemtiden udgivet et par anbefalelsesværdige album under navnet CWF – sammen med Bill Champlin (Chicago) og den svenske sanger, sangskriver og guitarist Peter Friestedt. Tilbage i maj udsendte de albummet ”II”.

Også Steve Lukather har allerede en smagsprøve ude fra sit kommende album. En single, der ikke gør underværker, men da viser at manden er en overlever – og tak for det!


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.