En pose med blandet video weekend-guf

”Der er friske forsyningerne til det lækkersultne pop-øre”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den danske musikscene bevæger sig i alle mulige spændende retninger – og talentmassen er utvivlsomt stor og mangfoldig. Dagligt på Side 33 bliver vi via vores indbakke konfronteret med hvor meget der er gang i på den danske musikscene. Det meste er temmelig godt – noget helt fantastisk, og så er der lige de få man kunne have ønsket blev holdt tilbage af spamfiltret.

Mængden er desværre så stor at vi ikke kan skrive om det hele – og vi skal også tage hensyn til vores formål – at vi ønsker at være en musikalsk bredside til os alle. Så just for record – at man indsender til Side 33 og ikke bliver præsenteret her på websiden er ikke nødvendigvis en tommelfinger nedad. Det kan meget vel være et rent plads- eller  prioriteringsspørgsmål. Men lad os i dag præsentere fire varme pop-korn, der alle er som skabt til at gøre noget godt for en weekend.

Først er der Terese – der med singlen ”Angstens symfoni” virkelig har lagt godt op til fredag den 13.09, hvor hendes debut EP ”Fantasy” lander. Singlen er hørbar inspireret af den levedygtige 80’er pop-lyd, som havde Anne Linnet, Lis Sørensen og Thomas Helmig som bannerførere, og her kommer det så med klædelig ungdommelig 2019 flavour.  

Den inspiration kunne også høres i 1990 da en ung mand ved navn Peter Smith udgav sit debutalbum ”Kærlighedens disciplin” og hittede med ”Få det godt sammen”. Siden er det blevet til fem yderligere solo album – der alle har rummet lyttelækker pop med soul feeling – både på dansk og på engelsk. Nu har han slået sig sammen med den svenske sangerinde og sangskriver Caroline Leander, og resultatet af det samarbejde kan høres på et album ”Du eller aldrig” som udkommer den 27.09, og byder på tekster på såvel dansk, engelsk og svensk. De har netop udsendt en smagsprøve i form af den nye single ”The Gap”, og den er kort og godt en catchy popperle, der sætter sig fra første lyt.

Tredje bud på en POPulær øreromance er den velskabte og dansable single ”Young/Wild/Reckless” fra TigerSwan – og den både lyder og mærkes, som et potentielt hit. Det er pop med ambitioner og med mere end antydninger af noget stort, som de tre sjællandske barndomsvenner Christopher Østergaard, Stefan Thorsen, og Andreas Neiiendam leverer her. Har du blot en snert af fest i blodet, så kommer du næppe til at sidde stille længe til det her nummer.

Firkløveret fuldendes med seneste single fra vokalgruppen Postyr – ”No Home Without You” – der er en både rørende, smuk og tilbagelænet popsang om mod, handlekraft og det svære valg, som det er at tage hele familien med på vej mod et ukendt land. Det er sådan en type sang man kunne håbe en dag ville vinde Melodi Grand Prix – altså hvis og såfremt at det en dag igen skulle blive en konkurrence om at skrive den bedste sang.

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.