ENDELIG! LYONNE med band – LIVE hos Jazz Cup

”Så blev det tid for LP release koncert, for et af 2020’s langtidsholdbare album”

Fotograf: Mads Kornum

Tilbage i november 2020 udsendte den herboende argentiner LYONNE – med det borgerlige navn Vanina Lion Hansen – sit andet album ”Late Night” digitalt.

Som så meget blev lanceringen påvirket af en herskende pandemi, og det samme gjaldt desværre, da den et lille år efter blev udsendt på vinyl.

Lyonne har hist og her spillet in-store koncerter i diverse pladebutikker, men har ikke før nu haft mulighed for at samle hendes band, til en ’full-band release koncert’. Det sker nu på lørdag den 21. maj i Jazz Cup i København.

Hvis tålmodighed belønnes efter fortjeneste, så kan det blive en af årets helt store koncerter. Med sig har LyonneNicholas Kingo: Rhodes, Rasmus Møldrup: Kontrabas, Jesper Uno Kofoed: Trommer, Jeppe Holst: Guitar. Billetter sælges i døren.

Lyonne er en singer/songwriter, der musikalsk blander jazz, funk , pop med elementer af soul. Hendes blåtonede lyd er blevet sammenlignet med navne som Katie Melua, Norah Jones og en ung Suzanne Vega.

Men et er sammenligninger – noget andet er hvad hun selv kommer med, og hvad hun selv står for. Først er fremmest står hun hørbart for en varm og glødefuld vokal, med både dybde og nuancer. En vokal, der favner, og som hele tiden har en behagelig indvirkning, når hun indtager hovedrollen i det afstemte og balancerede lydbillede af vellyd.

”Late night” er den slags ‘feel-good’ album, som det aldrig er for sent at opdage. Det er lyttelækkert og sofistikeret, og har samtidig kant og karakter. Et album, der beriger uanset om det præsenteres som dinnermusik, til en fælles hyggestund eller når det tildeles ens fulde opmærksomhed.

Rent faktisk et lille mesterværk, der bliver ved med at give – også når det for alvor groover på numre som ”Tonight” og den næsten Steely Dan-ish ”It’s Only Fair”.

I morgen den 19. maj er Lyonne i øvrigt forbi til endnu en af hendes In-Store koncerter når hun gæster SOUND i Amager Centret kl. 16.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.