Endnu et soloalbum fra Ronnie Atkins er på vej

”Se video til første singleudspil”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Den 18. marts 2022  udkommer ”Make It Count”, det er det andet soloalbum fra Pretty Maids forsangeren Ronnie Atkins. For mens han stadig kæmper en ulige og opslidende kamp med en livstruende kræftlidelse, så kæmper han ikke med at få skrevet nye og slagkraftige sange, der rummer både lyriske og personlige tekster, som også har noget universel kraft i sig.  

Efter næsten 40 år med Pretty Maids er det da også sygdommen, der er den indirekte faktor, som har medført at Ronnie Atkins nu tager det fulde ansvar, og udgiver som solist. ”Make it Count” bliver det andet soloalbum indenfor bare et år. I marts 2021 udkom debutalbummet ”One Shot” – og det album blev meget vel modtaget i ind- og udland.

I pressematerialet fra Frontiers Records har Ronnie Atkins selv sat ord på omstændighederne omkring det nye album, og dem bringer vi her.  

PROCESSEN

“Mig og mit fantastiske hold af musikere fulgte nøjagtig den samme procedure, som vi gjorde med “One Shot”, da jeg stadig føler, at jeg kører mod tiden på grund af min diagnose. Så jeg sendte i bund og grund mine sange til Chris [Laney , producer], som så ville arbejde på en demo. Da vi var tilfredse med arrangementerne, indspillede jeg så vokalen og så lagde de enkelte musikere deres spor.

Jeg havde allerede en del ideer fra dengang “One Shot” var udgivet tilbage i marts 2021 og fortsatte med at skrive til og fra gennem foråret og sommeren 2021. Albummet blev derefter indspillet mellem april og oktober 2021″

“Lad mig også sige, at jeg havde det ret godt under hele processen, i hvert fald fysisk. Og denne gang havde jeg chancen for faktisk at møde nogle af musikerne personligt, fordi Covid-19-restriktionerne ikke var så hårde som de var tilbage i 2020, da vi indspillede det sidste album”

Musikken

“Igen var det en ret let proces!! Nogle af sangene blev skrevet på klaver og nogle af dem på guitar. Jeg skriver, som jeg skriver, hvilket betyder at melodierne og toplinjerne er første prioritet. Hvis jeg føler, jeg har fået en god sang med den rigtige akkordstruktur og en stærk melodi, der stikker i hovedet på mig, så ved jeg, at jeg er på vej til noget godt, og derfra kan det kun blive bedre. Jeg sender det så videre til Chris Laney, som så lytter til det med et sæt nye ører og kommer tilbage med sit input om arrangementet og yderligere småting.

Som sagt er det en let proces, da vi er på samme side, og det er en god måde at samarbejde på. Stilmæssigt er det så at sige i bund og grund bare melodiske pop/rock-sange, der ender med at blive brugbare for dem, der har fulgt mig i alle årene. For mig er en god sang en god sang, og så er det et spørgsmål om, hvordan man pakker den op”.

“Endelig er det fantastiske ved at gøre dette, at jeg ikke behøver at skændes med nogen, om det er for pop eller for let, osv. Jeg gør, hvad jeg gør, for det er det, jeg kan lide, og jeg er min egen chef for disse soloalbum og derfor også den eneste, der tager ansvar, hvis det ikke lever op til folks forventninger. Men det er det, jeg vil gøre i denne fase af mit liv, og jeg tror, ​​jeg er overbevist om, at ” Make It Count” er et fantastisk melodisk rockalbum, og jeg håber, at fansene ikke bliver skuffede.”

Teksterne

“Sangteksterne er altid den sværeste del af et album fra mit perspektiv! Det er meget nemmere for mig at skrive en melodi end en tekst, for at være ærlig. Men det varierer selvfølgelig. Nogle gange har du allerede titlen og emnet, når du skriver sangen, og andre gange er du bare løbet tør for idéer.

Denne gang var det til tider hårdt, da mine helbredsproblemer på en eller anden måde er i min underbevidsthed 24/7. Lige meget hvad jeg gør, bliver jeg konfronteret med det hver dag på den ene eller den anden måde. Så nogle af sangene berører selvfølgelig dette spørgsmål, for jeg kan ikke lade være.

Når det er sagt, prøver jeg også at give det er et positivt twist, hvilket betyder, at vi bare skal få det bedste ud af livet og elske den, vi er sammen med, mens vi er her. Det er bare umuligt at skrive om sex, stoffer og rock’n’roll eller hvad der nu lever. med en livstruende sygdom og en dolk hængende over dit hoved!!! Eller det er det i hvert fald for mig!

Så på bundlinjen tror jeg, at det lyriske indhold på dette album er en del om de førnævnte emner, klimaet og i det hele taget emner, der giver mening for alle uden at være politiske.”

Lineup på det kommende album, der kommer til at indeholde 12 numre er:

Ronnie Atkins: Lead and backing vocals

Chris Laney: Rhythm & Lead guitar, keyboards

Allan Sørensen: Drums

Pontus Egberg: Bass

Morten Sandager: Keyboards

Linnéa Vikström Egg: Backing vocals

John Berg: Guitars

Oliver Hartmann: Guitars

Pontus Norgren: Guitars

Anders Ringman: Acoustic guitars

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.