Endnu et spillested er livstruet!

"Rockklubben HIGH VOLTAGE tæt på konkurs"

Fotograf: Brian Selander

Det er et faktum, som ikke bare er ærgerligt – det er sørgeligt, det er uendeligt trist, det er dødsygt! – og du kan roligt afspille Metallica’s “Sad But True” mens du læser videre! For lukningstruede High Voltage har i mange år været en institution, en træfpunkt og en væsentligt faktor for alle de mennesker i København og ikke mindst omegn, der har kærlighed til rock, hård rock og heavy metal, og som bestemt ikke har mange andre alternative steder at få afløb for deres kærlighed

Men pga Covid-19 restriktionerne og manglende økonomisk kompensation til en branche, som politikerne stadig ikke ser i øjnene, som den milliardindustri, den rettelig er, men mest af alt som en del af et natteliv, så er det nu at spillestedet er tæt på at måtte give fortabt.

Vi har derfor ekstraordinært valgt at bringe stort set hele pressemeddelelse fra High Voltage fordi de åbent og ærligt redegør for en virkelighed, der er en konsekvens af en dybt beklagelig politisk håndtering fra regering og folketing – baseret på åbenlys manglende indsigt i hele kulturområdet, og den måde som branchen i øvrigt på professionel vis har håndteret genåbningsfaserne. Det betyder at der nu desværre er ved at sprede sig en helt anden form for ‘død’ og ødelæggelse, end den selve den vederstyggelige COVID-19 virus i sig selv formår.   

High Voltage har eksisteret i 7 år og er er landets eneste deciderede spillested og klub for genrerne rock, hård rock og heavy metal. De er en selvejende institution der ikke modtager økonomisk større udefra, andet end en lille sum honorarstøtte, der går direkte til de optrædende kunstnere og ikke indgår i drift på nogen måde.

De har før COVID-19 afviklet cirka ca. 400 koncerter om året, primært danske bands, især up-coming, men også mere etablerede acts og besøg fra udlandet – og det har betydet at de har underholdt cirka 1000 gæster om ugen til koncerter og efterfølgende natklub.

Vis dem deres støtte – de har altid selv bidt fra sig – og klaret sig på egne vilkår – og her på SIDE 33 krydser vi fingre for at de gør det igen mod alle odds!

Pressemeddelelsen fra High Voltage lyder som følger:

High Voltage har siden nedlukningen i marts tabt 100.000 kroner om måneden. Spillestedet har modtaget kompensation for 50 procent af de faste udgifter og 80 procent af udgifter til lønninger. High Voltage har på regeringens opfordring valgt ikke at afskedige nogen af de 30 timeansatte og 1,5 fuldtidsstilling. Beslutningen er taget, fordi High Voltage er sit ansvar bevidst, og fordi spillestedet ikke vil bidrage til den store arbejdsløshed, der lige nu truer mange ansatte i oplevelsesøkonomien.

High Voltage har søgt om samtlige kompensationspakker, særpakker og akutpakker, men selvom disse skulle blive tilgodeset High Voltage i større eller mindre grad, vil de ikke dække det store underskud, der er blevet akkumuleret over det seneste halve år, og som nu kun har udsigt til at blive endnu større. High Voltage havde set frem til at kunne åbne i september med 1/3 kapacitet og med lukning kl. 2:00. Dette ville ikke føre til overskud, men ville begrænse det galoperende underskud og afværge en forestående lukning. Med de nye stramme restriktioner er dette de facto umuliggjort. High Voltage står derfor og kigger direkte ind i en konkurs inden månedens udgang, hvis der ikke findes en løsning.

Denne pressemeddelelse er et opråb til politikerne i stat om kommune om at gøre noget nu, samt at skabe opmærksomhed fra meningsdannere og pressefolk, så København og Danmark ikke mister et enestående flagskib indenfor dansk rockmusik. High Voltage er drevet af få ildsjæle og iværksættere med en stor kærlighed til rockmusikken og kulturen omkring den, og har med benene solidt plantet i kyndigt restaurations- og købmandskab omsat talenterne til en sund forretning. Derfor har spillestedet også i over syv år kunne præsentere kunst og underholdning til glæde for mange rockentusiaster uden at ligge hverken kommune og statskasse til last. På den baggrund er dette heller ikke et råb om medlidenhed – der bedes blot om en fair kompensation. Hverken mere eller mindre. Det ser sort ud, men High Voltage vælger helt bevist ikke at række ud til vores publikum for almisser via crowdfunding eller lignende. Vi håber og tror på en feberredning fra de rette instanser.

Hjælp meget gerne High Voltage med at gøre opmærksom på vores situation ved at dele denne pressemeddelelse med alle, du måtte mene, vil kunne gøre en forskel.

Tak for opmærksomheden.

Martin Jensen, Leder High Voltage

Kontakt: 42413666 / martindamour@gmail.com

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.