Er græsset grønnere på den anden side?

"CALA åbner for alle spændingsfelterne på ny single, der rammer SPOT on"

Fotograf: PRESSEFOTO

I lyd og billede føles ”Pretty girls” fra CALA som en powerfuld punchline, der ikke bare skal skabe opmærksomhed og gøre godt i nuet, men også peger fremad.

CALA er lyden af en 24-årig DIY-artist, der både er fortabt og forgabt i ungdommen. En håndsrækning i ørehøjde, til alle dem, der famler. Til alle dem, der tvivler. Til alle dem, der er tryllebundet til gaderne og barerne og tankerne. Til alle dem, der er voksne udenpå, men tvivlende indeni. CALA tør at udtrykke de uperfekte og grimme tanker, som bryder med de pæne facader.

Bag kunstnernavnet CALA finder vi Caroline Fjerbæk fra Skive. Efter en vestjysk opvækst med Janteloven som manifest fandt hun for alvor ind til musikken og især sangskrivningen omkring efterskoletiden. Det blev en dannelsesrejse, hvor musikken gik fra at være en hobby til at være selve eksistensgrundlaget for hende. .

I 2019 udkom den meget lovende singer/songwriter orienterede EP ‘Royal Red’, hvor et nummer som det fremragende åbningsnummer ”Foreign light” f.eks. ledte tankerne i retning af en ung Kajsa Vala. Så man ret godt på vej!

Men med et sceneskift til Aarhus, en studieplads på konservatoriet og et nyt band, begyndte musikken til det nye album lige så stille at tage form. En legende og eksperimenterende fase startede, og resultatet blev et univers drevet af hypnotiserende keys og bistre urovækkende guitarer, der siger lige så meget i sig selv, som teksterne gør. Det er det univers, der udspiller sig på det kommende debutalbum ‘WE’RE STILL YOUNG’.

”Pretty Girls” er første smagsprøve derfra. Nummeret er kort og effektfuldt på bare 2 minutter og 19 sekunder. I albumudgaven vil den få en lille tilføjelse med en længere outro, men som single var det vigtigt for CALA at skære den helt ind til benet.

Singlen tager – ligesom albummet – udgangspunkt i den famlen og tvivlen, man nærmest ikke kan undgå, når man er ung. Der er et hav af forventninger fra alle andre, som man helst skal imødekomme. Man skal helst være fri og lidt egoistisk – og kan man være det i et parforhold?

Om videoen forklarer CALA:

”Rent visuelt er det blevet til en musikvideo på mit lille badeværelse, som jeg selv kalder for den ensomme forfest. Scenerne foregår umiddelbart efter et fiktivt, rationelt breakup. Akavede poses, falske smil, øl – en exit ud i natten for at være desperat flot over for en anden mand. Emnet har jeg også taget med ind i selve produktionen af videoen, som udelukkende er lavet af mig selv, både koncept, filmning og klipning. Helt DIY, meget hverdagsrealistisk.”

Resultatet er mildt sagt ‘Pretty Good’! – mon ikke vi ser hende på SPOT Festival næste år?

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.