Er kufferten fuld af mursten?

” Se hvad GUNNI TORP har med i kufferten i ny video”

Fotograf: Pressefoto Agnete Schlichtkrull

Sidste år udgav Gunni Torp albummet ”For hver kerne vi smider”. Et album, som vi her på siden i begejstrede vendinger gav 5 ud af 6 mulige ’skiver’ på karakterskalaen, og det under overskriften ”Masser af krummer og kerner i jordnær helhed – det både kan og vil noget”.

For kernen i det hele var at vi her havde at gøre med en sanger og sangskriver som i forholdsvis ubemærkethed nu havde udgivet fire album i eget navn, men som alligevel havde fået sat spor, med et meget personligt udtryk, der heldigvis ikke lige sådan er at sætte i bås. Og ikke fordi musikken er svær at forholde sig til – tværtimod. Mere fordi den suger til sig af inspiration fra alle jordnære verdenshjørner.   

Gunni Torp – hvis hovedinstrument er harmonika og klaver – og hendes lille hold inddrager således helt naturligt håndspillede musikalske virkemidler fra både folk, world, teater, cabaret, værtshus, gader og stræder i et univers – hvis nærmeste bud på en genre må være moderne folkemusik – tilsat både humor og holdninger.

Det viser hun også i sangen ”Kufferten”. En stærk tekst om at slippe forventninger og bånd, og om den bagage vi får med os, som vi slæber på, danser med eller gemmer under sengen.

”Giv mig love til at tænke stort / at forlade min flok / at gøre det, jeg ikke sku’ ha gjort / og altid vide jeg gjorde nok” – lyder sidste vers, som et godt skridt på rette vej.

Sangen har nu fået en poetisk, “slow-fi” musikvideo af fotograf Agnete Schlichtkrull, og resultatet kan nydes lige her.

Udgivelsen af albummet druknede ligesom meget andet i lockdown, men albummets indhold er bestemt langtidsholdbart og iøvrigt ganske særegnet for den aktuelle danske musikscenen, så det er aldrig for sent at få tjekket dette album ud, hvis ikke du har fået det gjort.

ENDELIG er der også mulighed for at høre nogle af numrene LIVE når GUNNI TORP TRIO den  09 maj 2021 kl. 15:00 – 16:00 giver familiekoncert i kulturhuset Island Brygge.

Trioen består af :  

Gunni Torp – vokal og harmonika

Matthias Arbo Klein – trommer og percussioni

Simon Hebeltoft  – guitar, banjo og kor

Sidstnævnte er iøvrigt også aktuel med musik i eget navn. Han har netop udsendt hans anden EP med titlen ”Still in the storm”. Seks numre i en meget enkel og klassisk singer/singwriter orienteret stil  – fuld af stemningsfuld melankoli og rendyrket ro i lydbilledet. Gunni Torp medvirker på et par numre – blandt andet på ”Before You Fly”. Er du til den slags, så er der ingen grund til at lade den EP flyve forbi din opmærksomhed!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.