Et ægte rockeventyr har ridser i lakken

"Frank Andersens autobiografi er fornøjelig læsning for flere generationer"

Jeg har efterhånden en del musikbøger i hylden og på natbordet. Det er blevet en trend at skrive eller redigere bøger om musikkere, nogle bedre end andre.

I reolen tæt på min pladespiller, står en slidt udgave af “Politikens Store Rockleksikon” af Jan Sneum, men i disse google-tider er opslagsværk og leksikon en truet race, for man kan jo ikke opdatere en bog, og det er nu rart med en rigtig bog i hånden, mens man lytter til en klassiker som Deep Purples – “Made in Japan”.

Dette legendariske album, som også er en del af min samling er vel essensen af denne fine bogudgivelse, som jeg først troede, var et nyt rockleksikon, men som ved nærmere gennemlæsning er en form for samtidsroman, om musikkens historie på drengeværelset og den mulige kæreste på Gransangervej i Odense.

Jeg har selv været der, på forfatterens tid. Jeg husker min første båndoptager og en badmintonketcher som luftguitar.

Midt i bogen, bliver jeg helt opløftet da forfatteren omtaler Ray og Dave Davies, som nogle af rockens ikoner. Jeg har selv altid haft The Kinks som favoritter, over Rolling Stones og Beatles, men det skyldes nok min brors lille plasticmappe med singler, som jeg arvede og fik ind i teenagerværelset på rette tidspunkt.

Bogen er fint opdelt i år, med sjove henvisninger til tidens oplevelser med en knallert eller en live koncert med Scorpions i 1982. Jeg vil derfor anbefale bogen – et tidsbillede, som man kan springe til og fra og hoppe i årstallene.

Denne autobiografi, som den er blevet kaldt, hylder tiden fra 70´erne til slut 80´erne og handler om den gang musikken var rock med to til tre akkorder. Bogen er en hyldest til den oplevede musik og det er særligt Deep Purple, som har fået en stor sjat hjerteblod.

”Ridser i lakken” er skrevet i datid og det er som at være der selv, men samtidig er fortiden set med nutidige øjne. Det gør bogen læseværdig, som opslagsværk og som samtidsroman.

”Ridser i lakken” er en murstensbog, som nu pryder min reol og vil blive givet videre i arv til min søn, som i øvrigt er stor Ozzy fan. Det er en meget visuel bog, hvor hvert kapitel er beriget af fotograf Jørgen Angels fine billeder. Herudover kan man svælge i pladecovers og tænke – ”nå ja den skal jeg da have genhørt” og fine fotos af koncertbilletter og pins.

“Ridser i lakken” kan købes hos din lokale boghandler, i alle bog og webshops eller hos forlaget Copenhagenbookmakers.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.