”Et af landets bedste og mest sammenspillede livebands er genopstået”

”SP-JUST-FROST lyser igen landet op med nye sange, spilleglæde og New Orleans sjælen i behold”

Fotograf: PRESSEFOTO

Det swingede og groovede for fedt for SP-Just-Frost i perioden 1998 – 2005, hvor det blev det til hundredevis af koncerter, to LIVE album, og fire studiealbum. Først to på engelsk, så to på dansk.  

Siden blev de alle tre – Henrik (SP) Schou Poulsen, Esben Just og Søren Frost – med mellemrum nakket i livets roulette. Men nu sparker de for alvor igen. I samlet flok har de skabt en ny EP “Lys det op” med nyskrevne sange på dansk, og den tager de i den kommende tid med rundt til en række koncerter landet over.

Et ordsprog lyder ”en ulykke kommer sjældent alene” og det kan bandmedlemmerne i den New Orleans-inspirerede trio SP-JUST-FROST skrive under på. Det så ikke godt ud for trioens fremtid, da alle tre indenfor en kort årrække på skift blev ramt af en række voldsomme og livsændrende begivenheder, der nulstillede alle aktiviteter og sparkede tre mænd i deres bedste alder til jorden. En del af helbredelsen har været sammenhold, kærlighed og musikken.

Nu drager den – i blåtonede kredse legendariske trio – igen på en landsdækkende turné med helt nye numre på repertoiret.

Lys det op  

SP-JUST-FROST er fra deres foreløbige storhedstid anerkendt som et af Danmarks bedste og mest sammenspillede livebands. De har altid leveret med energi, humør og et altid levende musikalske overskud, i deres autentiske bud på et levedygtigt ‘take’ af et næstekærligt mix af New Orleans funk, rhythm & Blues, jazz og rock’n’roll.

På turneen har de nye numre fra deres kommende EP ”Lys det op” med på repertoiret. Den første single fra EP’en er udkommet i dag, med en tilhørende video.

De fem øvrige numre udkommer løbende på streamingtjenesterne under forårsturneen og kulminerer med en officiel EP-udgivelse på CD den 13. maj.

Esben Just har atter spidset blyanten og spidder i sine tekster som vanligt samfundet og vores færden i det. Der bliver reflekteret over emner som klima, egostress og verdens ulighed, men også håb og kærlighed og ikke mindst er der musik og fest på den nye udgivelse. Der er mening bag – og groovet er sikkert og velkendt på trioens nye dansksprogede sange. Det er musik, der lyser op i en tid, hvor det hele ellers kan virke lige lovligt mørkt.

Ud over deres liv i trioen har de hver for sig huseret på den danske musikscene i mere end tre årtier. Deres musikalske rødder stikker langt ind i den danske musikscene, fra Thomas Helmig, Gnags, Sanne Salomonsen, Sebastian, til Radioens Big Band, Charlie Watts, Backseat Boys, Tommy Kenter og mange mange flere.

If It Don’t Kill You – It’s Just Makes You Stronger … men ikke uden hjælp!

Trommeslager Søren Frost blev i 2014 kørt ned af en lastbil på Gothersgade i København, og kæmpede efterfølgende en lang og hård kamp for at genvinde bevægelsesfriheden i hans ben.  

I 2016, på sin 50-års fødselsdag, lå Esben Just på Rigshospitalet med hjertet sat kunstigt i stå og brystkassen skåret op på langs, efter en syv timer lang akut hjerteoperation. Henrik (SP) Schou Poulsen gik i samme periode under jorden med en svær depression.

Ved hjælp af dygtige læger, genoptræning og enorm hjælp og støtte fra familie og venner – og ikke mindst fra hinanden – kom alle tre til overfladen igen. Naturligvis ikke uden mén, men på et stadie og sted i livet, hvor de igen kunne udfolde sig som de fabelagtige spillemænd, og musikalske håndværkere de er.

Selvom de tre musikere nærmest har været mere sammen med hinanden end med deres respektive familier gennem mere end 25 år, fik ven- og fællesskabet et par ekstra nøk op, da livet virkelig bed fra sig.

”De ting vi hver især har været ude for, har helt sikkert gjort noget godt for vores relation til hinanden og har om muligt bundet os endnu stærkere sammen” siger Søren Frost, og fortsætter …  

”Jeg oplever, at mænd i vores alder ellers ikke altid er så gode til at åbne op og hjælpe hinanden. Det skal vi blive bedre til”

SP-JUST-FROST forårstour 2022

Torsdag 31. marts: Ringsted Kulturhus

Fredag 1. april: Kirsten Kjærs Museum, Thisted

Lørdag 2. april: Tobaksgaarden, Assens

Torsdag 7. april: Horsens Ny Teater

Fredag 8. april: Privat, Brønderslev

Torsdag 21. april: Posten, Odense

Onsdag 27. april: JUVI Klubben, Kalundborg

Torsdag 28. april: Mejeriet, Tarm

Fredag 29. april: Fermaten, Herning

Lørdag 30. april: Tobakken, Esbjerg

Mandag 2. maj: Amager Bio, København

Torsdag 5. maj: Skråen, Aalborg

Fredag 6. maj: Portalen, Greve

Lørdag 7. maj: Crossroads, Vejle

Torsdag 12. maj: Toldkammeret, Helsingør

Fredag 13. maj: Slagelse Musikhus

Lørdag 14. maj: Godset, Kolding

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.