Et band og 16 stjålne cykler – har udløst et ‘syngende svar’

”Brophys’ Law er klar med en svært iørefaldende ’stop tyven’ single”

Fotograf: PRESSEFOTO

I dag den 15. oktober udkommer singlen ”Someone Stole My Bike” fra folkrock bandet Brophy’s Law. Bandet består af fire herboende musikalske briter – sanger og sangskriver Neil Brophy, Martin Dale på bas, Brian Armstong på banjo, Willliam McLaughlin på harmonika, og så det danske islæt Espen Suell bag trommerne. Alle bor de i landets velkørende paradis for langfingrede cykeltyve – København – og her har de såmen i alt fået stjålet hele 16 cykler.

Neil Brophy har været bosat i København de sidste 25 år. Alle årene har han transporteret sig rundt i byen på cykel – når altså hans cykel ikke lige været stjålet. Der er nemlig sket hele 7 gange i årenes løb! Det giver stof til en sangskriver – ikke mindst når man kan konstatere at over 40.000 cykler bliver stjålet om året i Danmark, og det ikke ligefrem er noget der er ’high priority” hos et ophængt og travlt dansk politi at opklare.

Det er groft sagt blevet lidt gratis at ”låne” en cykel. Det er heldigvis så også gratis at råbe op – råbe ’STOP TYVEN” – og det er så sandelig også helt gratis at se den helt nye video og synge med på den herlige ’opsang’ – ”Someone Stole My Bike”, der er resultatet af frustrationerne over det seneste cykeltyveri.   

Generelt er Neil Brophy en ligefrem sangskriver, der tør at sætte ord på den virkelighed, der omgiver ham – med god britisk humor og lune mellem linjerne. Musikalsk er det en kombination af traditionel og moderne britisk folkemusik, der er den bærende kraft – men inspirationskilderne er mange, og befinder du dig normalt godt i selskab med navne som The Clash, Steve Earle, Billy Bragg , Great Big Sea,  og The Pogues, så skulle du nok også skænke Neil Brophy en tanke – og give lidt plads på øregangen.   

I 2019 udsendte Brophy’s Law digitalt det vellykkede folkrock album ”True Stories” – og det udgives nu efter utallige udsættelser endelig i vinyl format, hvilket markeres den 28. oktober med en dobbelt release koncert i Kulturhuset Islands Brygge – sammen med den ligeledes herboende brite Nick Adams, der er aktuel med albummet “Blurred Get The Lines”, der er produceret af Peter Brander (Michael Falch, Nikolaj & Piloterne, Big Fat Snake, Peter Viskinde, The North o.m.a.)

Fra albummet “True Stories” har der tidligere været udsendt et par glimrende singler ””Record Collector” og ”Nice to Know (That Somethings Stay the Same)”. Den aktuelle single ”Someone Stole My Bike” er ligesom en anden 2021 single ””The Bachelor” ikke med på ”True Stories” – men der er så rigeligt andet godt – rent faktisk 11 numre fordelt på godt 44 minutter.

Skulle navnet Neil Brophy vække en form for genklang, så er det nok fordi at han tidligere optrådte under navnet Neil Brophy Band, og i mange år har været en kær gæst og skattet favorit på mange danske små og mellemstore festivaler, samt diverse festivaler i Storbritannien og Belgien.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.