Falderebet står stadig stærkt

”Tomhed og nye toner i VIDEOPREMIERE”

Fotograf: PRESSEFOTO

I efteråret 2020 imponerede Falderebet med deres debutalbum, der blot bar deres navn. Et album, der sagtens kan tåle at blive nævnt, som et af det musikårs absolutte højdepunkter og en af de mere behagelige overraskelser.

Albummet var et veloplagt opråb fra undergrunden, hvor rystelserne fra Berlin murens fald stadig kunne høres og mærkes. Optaget i det legendariske Funkhaus i Berlin virkede den stormende flirt mellem støj-pop og garage-rock autentisk, ærlig og ikke mindst nødvendig.

De danske tekster begået af forsanger Bo Bech Arvin var pågående og fulde af punch, og tog i effektiv grad temperaturen lige der, hvor man(d) står cirka midt i livet. Guitarist Stefan Weinreich spillede ligeledes en væsentlig rolle med hans markante spil, der insisterende rummede både støjen og de ulmende stemninger. Han forlod dog bandet godt et år efter debutalbummet, sammen med trommeslageren Mark Winther.

Deres pladser blev overtaget af Henrik Berger (Mike Tramp, Little Fish) på guitar og Anders Ramhede (Magtens Korridorer) på trommer. De to herrer er dog ikke bare kommet med som afløsere, men som folk, der er kommet for at sætte aftryk såvel i sangskrivningen, som i musikken. Første eksempel på det kan høres i dag i form af singlen ”Hvorfra kommer tomhed?”

Foto: Maria Fremming

Bo Bech Arvins tekst sætter fokus på den eksistentielle tomhed, der har ramt ham flere gange og som han føler, generelt florerer i samfundet.

Videoen til singlen er blevet til på en lidt speciel måde. I slutningen af januar igangsatte Falderebet en kampagne på de sociale medier, hvor brugerne blev opfordret til at indsende deres egne fotos af ‘tomhed’. Responsen var overvældende. Hundredvis af fotos tikkede ind på Falderebet Facebook-side, og indgår nu i videoen. Videoens instruktør Christian Woll har, i samarbejde med sin faste makker Thor Irming, på musikalsk vis fået integreret brugernes fortolkninger af tomhed i den stemningsfulde video.

Indsamlingen af fotos foregår fortsat, og udvalgte fotos vil blive anvendt på coveret til bandets kommende vinylalbum – “En dans på roser”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.