Fem fede video anbefalinger til weekenden

”Der er både fart, farver, falset og finurligheder i dagens video High Five”

Fotograf: Anders Johansson

Vi starter i overhalingsbanen hvor Target Group / Mighty Music  må siges at have lagt sig lunt med hele tre sindssygt vellykkede numre og tilhørende videoer. Alle singler, der er smagsprøver fra kommende album.

Først og fremmest sætter Denner’s Inferno og Junkyard Drive farten til weekenden.  Begge danske band, der leverer klassisk hard-rock, som klassisk hard-rock nu engang skal leveres, når man mest af alt bare holder af de klassiske no-nonsense dyder, hvor kvaliteten af sangen, sangeren, guitaristen og rytmegruppen alt sammen betyder noget.

”Sometimes” fra Denners Inferno og ”Home” fra Junkyard Drive giver således frisk ny næring til det efterhånden omfattende bevismateriale på, at der ikke er grundlag for at nedlægge The School of Rock foreløbig.

Den skole har Michel Belli og de andre velspillende gutter i Den syvende søn med garanti også gået i – men de har også hevet godt i de forskellige rødder de har stødt på i rabatten. De er snart klar med det tredje album, som forhåbentlig får sparket døren ind til langt flere musikhjerter end hidtil – for det grænser til det groteske, at man som band kan leve i så forholdsvis ubemærkethed når man rent faktisk har en af landets absolut bedste rockvokaler i front. Singlen ”Hvad går på hæld” burde i sig selv være overbevisende nok.

Mere pop end rock er projektet Fantasillion – der er Kim Glad Wagner’s værk. Her på hans anden single ”Fantasillionaire” går han all-in i hvad der er en formfuldendt og åbenlys hyldest til Queen. Det høres i såvel tekst og musik, og i den markante guitar fra Dennis Flacheberg. Rent faktisk er det så vellykket, at det bør ende som et regulært radio hit. Kunne f.eks. meget vel lige aflaste de gode og eviggrønne – men måske også lige lovligt meget spillede – Scissor Sisters hit ”Take Your Mama” og ”I Don’t Feel Like Dancin’” på DR P4. Bare et forslag!

Når vi så har rocket, rykket, og festet farverigt rundt til de fire foregående numre, så kommer man ikke meget bedre i ”ned på jorden igen mood”, end ved at sætte den nye – og anden single på dansk – fra Hymns from Nineveh på play. ”Kastanjer” er en smuk efterårshymne til kærligheden, og føles rent faktisk som den duft af ro og syrener, som de så beskrivende synger om.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.