Festivalsæsonen rykker indenfor

”NASHVILLE NIGHTS INTERNATIONAL SONGWRITERS FESTIVAL melder klar med hele 60 shows”

Fotograf: Christian Friis

Sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj afsted. Fik du set det du ville, fik du hørt din melodi?

Mulighederne var i hvert fald mange med et rekordstort antal sommerfestivaler landet over. Men måske du alligevel sidder lidt uforløst tilbage, og måske var der ikke lige den festival, du drømte mest om.

Den slags, hvor sangskriverhåndværket er i fuld fokus via musikken, via talks, via Jams og via Writers Rounds.

Den slags festivaler, hvor du kan opleve artister i nye konstellationer, og i nye sammenhænge – og ikke mindst indendørs, hvor man altid kan regne med gode forhold og omgivelser at opleve musikken i.

En sådan slags festival er NASHVILLE NIGHTS INTERNATIONAL SONGWRITERS FESTIVAL, der afvikles i denne uge fra 16.-18. september på otte forskellige spillesteder i Odense midtby. Mere end 80 artister er klar til at levere hele 60 shows.     

Foto: Brian Selander

Fra partout billet til valgfrit enkelshow

Vil du opleve så meget som muligt, så er det med at indløse en Partout billet til 1295 kr. + gebyr, men ellers er der også mulighed for dagsbilletter (fredag/lørdag/søndag) til 695 kr. + gebyr.

Det fulde program kan du finde på festivalens hjemmeside www.nnisf.dk, og f.eks. læse om de mange hitsmede fra Nashville, som du nok ikke kender ved navn, men som har leveret hits til nogle af de absolut største amerikanske navne indenfor country og roots.

Hvis du alene får set dig lun på en koncert eller to – f.eks. med et af hovednavnene Foy Vance, John Grant (duo), The Bros. Landreth, Craig Finn & The Uptown Controllers eller det helt eksklusive ’one night only’ Johnny Cash Tribute Show med Allan Olsen, Ginne Marker, Bjørn Fjæstad, Fallulah, Kira Skov, Payton Taylor, Dan Smalley m.fl. i front for et fuldblodsband under ledelse af kapelmester Troels Skjærbæk – ja så der også muligheder for at nøjes med at købe til et valgfrit enkeltshow til 350 kr. + gebyr eller til to valgfrie shows for kr 550 kr. + gebyr.

Du kan også vælge blandt nogle af de andre unikke koncerter, der er i løbet af weekenden. Det kunne være nogle af de mange ’Writers Rounds’ – f.eks. med Jonatha Brooke, Eric Bazilian (fra The Hooters) og Beth Nielsen Chapman, eller med Rikke Thomsen, Sys Bjerre, LiveStrings og Marcus Winther-John, eller måske koncerten, hvor vort lands måske bedste bud på en blueskonge og en rootsdronning Mike Andersen & Kajsa Vala deler scene.

Jo tak, der er nok af sunde musikalske kalorier at komme efter her. Det skulle overraske mig om ikke koncerten The Woman In Country også bliver en af de koncerter, som man taler om længe efter. Her kan man opleve en masse af de amerikanske Nashville sangskrivere – Jamie Floyd, Jamie O’Neal, Emma Zinck, Kensie Coppin, Allie Colleen, Kristen Kell, og Bridgette Tatum – på skift være i front foran dagens danske husorkester bestående af Jesper Haugaard – bas, Mikkel Grue – guitar, Thomas Duus – trommer, Lars Andresen – keys.

Gratis glæder til uofficiel festivalåbning torsdag

Spillestedet Posten skyder dog den uofficielle åbning af festivalen af sted allerede torsdag den 15. september kl. 20. Her kan man møde en række af de kunstnere, der optræder i løbet af weekenden i en uformel setting, og blive introduceret til det særlige koncertformat Writers Rounds. Der er fri entré.

Pre-opening showet efterfølges af Night jam på samme scene. Night Jam er en garanti for at se en masse danske og amerikanske musikere på slap line, der springer til og fra scenen og skaber en kæmpe fælles feststemning med et solidt band i ryggen, under ledelse af Søren Okholm.

Foto: Stefan Mørk

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.