Filuka trækker flere rim ud af røven

”Ny single må give gode odds til det længe ventede gennembrud”

Fotograf: PRESSEFOTO

Filuka imponerer igen på hendes nye single ”Gevinst”, der nok engang er en opvisning i ordekvilibrisme i et frit, fantasifuldt og farverigt flow. Filuka er altid garant for levende og frie fortolkninger fra rimsmedenes store ABZ. Hun pakker sjældent noget ind, andet end i en ganske iørefaldende bredtfavnende musikalitet, der rummer både den gamle skole og de nye udveje.

Hun både ’provokerer og onanerer’, men ikke for at søge optagelse i plathedernes paradis, men for at tænde kontakten til det liv, der bare leves bedst med alle sanser i spil.

”Jeg trækker rim ud af røven, som en buttplug fra Peech”

– fra “Gevinst”

Trods hendes stadig unge alder i starten af 20’erne indrammer hun livsklogt livets vanskelige og vidunderlige udfordringer i billedrige og RAPlende fortællinger, der har et modtagerfelt, hvor det er puls, frem for alder og køn, der er kriteriet.

At hun trods to små mesterværker – ”Kronisk forstyrret” og ”Ordekvilibrist” – endnu ikke har fået sig et offentligt gennembrud er altså ikke begrundet i hverken mangel på talent eller virketrang, men nærmere på mediernes evige fokusering på og valg af artister, der har større selskaber i ryggen.  

Filuka er en ægte DIY-artist, der ikke ulig JJ Paulo, gør det hele 110% på sin egen måde. Og som hun synger på ”Gevinst”; Tager du aldrig chancen, får du ikke en gevinst .

Lad os håbe at SPOT eller Roskilde festival tager ‘chancen’ i år, og får Filuka sat på programmet. Hun kommer med et frisk nyt lærred, med alle odds for succes, så er det sagt. SIDE 33 så hende LIVE i 2021 – hvor hun havde Per Vers med som gæst. Det var en oplevelse, som vi under en del flere. For det hele kommer fra et brændende ungt hjerte, der bare vil dele sine fuldfede beat og betragtninger, så det føles som den store gevinst og et lyspunkt for lytteren hver gang.    

Pressefoto

”Lyden sidder fast i mig, som en fiskekrog i øjet, og den følger efter mig, som en stalker i mørket, som en skygge, som en takt, der rammer melodiens mindste link i et tempo med mit åndedræt”  

– fra “Gevinst”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.