Finn Olafsson dedikerer album til Gert Smedegaard

"Instrumental klassikeren ”Elements” fra 1981 er blevet genudgivet på CD”

Fotograf: PRESSEFOTO

Ved den nyligt afholdte mindekoncert for Gert Smedegaard – der blandt andet var mangeårig trommeslager hos C.V. Jørgensen og medlem af Ache fra 1975-1980 – var der release for CD genudgivelsen af Finn Olafsson solo albummet ”Elements” fra 1981.

Et album, der er bredt anerkendt, som en dansk klassiker indenfor den guitarorienterede instrumentalmusik, og et album som i mange år ikke har været mulig at få fat i andre steder end hos velassorterede brugtplade-pushere.

Straks efter at ACHE stoppede sine turnéaktiviteter i slutningen af 1980, samlede Finn Olafsson sine venner og medmusikere fra ACHE, Gert Smedegaard, Per Wium, sin bror Torsten Olafsson og Steen Toft Andersen, til indspilningen af “Elements”.

Elements” er grundlæggende et instrumentalt guitaralbum med Finn Olafssons elektriske og akustiske guitarer i forgrunden, men inspirationen og slægtskabet til ACHE er tydelig i flere numre, og så det et album, hvor man virkelig kan høre det sublime, karakteristiske tungt swingende trommespil fra Gert Smedegaard.

Et album, der virker lige så vedkommende og lyttevenligt, som i 1981 og alle årene derefter. Tidens tænder kan kun have et smil og respekt til overs for et album, der aldrig bliver mainstream, men som altid vil kunne serveres som main menu for den nysgerrige lytter, der nyder lyden af dygtige musiker i selvsikkert og selvstændigt samspil om egne kompositioner.

CD’en kan købes via Olafssongs webshop – shop.olafssongs.dk – for kr. 125,- inkl. moms og porto. Vi siger bare – en veloplagt julegave idé til det nysgerrige musikøre.

Finn Olafsson ved Gert Smedegaards mindekoncert – 30.11.19 – Foto : Sven Levandowsky

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.