Flere kunstnere er ude med kreative videoer i en Corona tid

”Vi har samlet den første video hjælpepakke”

Fotograf: Pressefoto

Guitarist, sanger og sangskriver Aske Jacoby udsendte i går singlen ”Chant”. Et nummer, som kendere af Aske Jacobys solokarriere vil huske som titelnummeret på hans slidstærke og langtidsholdbare udgivelse fra 2014 – indspillet i USA med blandt andre trommelegenden Jim Keltner på holdet. Nok stadig karrierens foreløbige kunstneriske højdepunkt sammen med country/rock klassikeren ”Not only for the royalties” fra 1991.

I den oprindelige albumversion dejlig småbeskidt og rootsy i lyden – med en del dejlig Ry Cooder klingende guitar – men allerede året efter legede han med nummeret på den digitale single udgivelse ”Re-Chant” – udsendt som Jacoby & Lindrum – hvor der blev serveret hele tre nye fede dance og dub mix af nummeret.

Nu er der leget med lyden igen – og denne gang er den rykket mere i retning af et nummer, som kunne være et Talking Heads kunne havde skabt i et gyldent 80’er øjeblik.  For tredje gang er man i hvert fald solgt, og akut begejstret over at et enkelt nummer kan folde sig så godt ud i så forskellige formationer.

Det er fremragende – og det kan helt sikkert være med til at frigøre og udløse noget af den energi man bare trænger til at komme af med i disse tider. Et nummer der rykker i både hjertet, hjernen og fødderne. Der er sat en fin video sammen, der på forbilledlig vis understøtter sangens budskab om, at vi mennesker deler alt – fødsel, død, ressourcer, katastrofer, det guddommelige, naturens vidundere og meget, meget mere. Videoen er sammensat af bidrag fra forskellige steder i verden, der ligesom os er ramt af Corona og isolation. De medvirkende er i alderen ni til 70 år og alle er de Askes personlige venner.

Aske selv optræder som ”pretty in pink” storbyshaman. Så har vi da set det med.  


– Sangen er ”A message of unity”. Mere end nogensinde før står det klart, at vi alle er i samme båd, at vi alle er led i samme kæde og dermed en del af hinandens liv og skæbne, siger Aske Jacoby.

  – Jeg har i årevis haft lyst til at lave en anden version af sangen, da jeg ikke følte at potentialet blev helt forløst i første version. Det lykkedes endelig at få det bakset færdigt sidste år, fortæller Aske Jacoby videre.

Andre arbejder med nogle af de samme tanker i denne tid. Blandt andet den stadig alt for underkendte sanger og sangskriver Tom Bjerg – der har lavet en meget fin ”sammen hver for sig” video til nummeret ”Hurtigt ud/hurtigt hjem”

Mads Stephensen fra bandet band Tom Bjerg og pladeselskabet Sorte Plader sætter disse ord på :

”Vi havde planlagt at lave musikvideo til vores nye single i disse dage. Og da vi fandt ud af at det jo ikke kunne lade sig gøre at følge den plan vi havde, måtte vi sadle om. Vi lagde ud til vores følgere at sende os “hjemme” video clips af ting som vi alle savner i denne tid. Fællesskaber, store og små begivenheder som vi alle må drømme os til i denne underlige tid. Vi fik en masse respons, og her er så resultatet!”


Singlen udkom også digitalt i går og er oprindeligt skrevet som en hyldest til forældreskabet og det at give slip på sine teenagebørn, men er også en meget relevant kommentar til den ængstelighed og det afsavn vi føler i disse isolerede Corona tider. Tom Bjerg udtaler om singlen:

” .. En sang om at give ungdommen en chance og om at give slip. Om at give gode råd og vide at de gør som de selv synes alligevel. Helt konkret er det fortællingen om at køre min søn til Kastrup, da han flyttede til Spanien i et halvt år. Om solopgangen over Storebælt, om at kigge i bakspejlet og se ham og kæresten på bagsædet, fulde af forventning. Om at glæde sig på hans vegne og samtidig være lidt forældre-bekymret om hvordan det vil gå.. 

En slags milepæl i et ungdomsliv og et forældreliv, der også giver anledning til refleksion over hvordan man selv fik brugt sin ungdom… “

En ny og større video hjælpepakke følger i morgen her på siden – men for at fuldende hattricket af anbefalelsesværdige videoer vil vi til sidst lige smide en single ”Lost” med det talentfulde unge band HAAB med i lørdagspuljen En video livesession som de heldigvis nåede at lave inden DK lukkede ned.

Bandet er centret omkring Hannah Sommer – men er med tiden blevet en fasttømret kvartet, der også indeholder søsteren Emma Sommer, Nicolai Hjerrild Nielsen og Mikkel Kofoed – og så medvirker Søren Vestergaard (Select Captain, Pernille Rosendahl m.fl.).

Selve temaet på sangen, som jo handler om at føle sig fortabt, er med garanti noget mange kan relatere til i denne tid, hvor hele verden er forandret og man ikke rigtigt ved, hvad der skal ske eller hvad man skal gøre af sig selv. Så vi håber at du også vil nyde dette poetiske møde mellem dreampop og singer-songwriting.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.