Fodboldfinale vs. FUNK for feinschmeckere?

"Sejren går til Ridin' Thumb i dagens LIVE anbefaling"

Fotograf: PRESSEFOTO af Sandholdt (venligst udlånt via Bartof Station)

Hvis du også er typen der sagtens kan undvære at se dagens kamp mellem et hold / et land, der vil hente en pokal hjem de aldrig før har fundet, og som deres fremmeste spiller har en ung mand ved navn Sterling, der så let som ingenting falder ved duften af guld – men hverken har karat eller klasse af sølv, mod de altid velklædte azurblå italienere, der stilsikkert håber at køre den hjem på charme, selvtillid og Chiellini – ja, så byder Copenhagen Jazz Festival som sædvanlig på alt godt fra et bredt program hele dagen igennem.

Men skal vi holde os omkring kamptidspunkt, så lad os rette blikket mod Hotel Cecil, hvor et af landets mest rutinerede funk band går på scenen kl. 21.15 – og der er de allerede godt varme, for de har leveret en koncert samme sted allerede klokken 18.00. I skrivende stund er der billetter ledige til begge koncerter.

Funk er om noget festen, bevægelsen og udadvendt indlevelse – og passer derfor perfekt som den videreførende kraft efter den danske EM-feber, der uanset om man normalt er til fodbold eller ej fik skubbet liv i fællesskab og de store følelser.

Og kommer det til funk under dansk flag, så er Ridin’ Thumb vel nok det tætteste vi kommer på kongelig hofleverandør klassen, og Hotel Cecil er for dem en af de slags hjemmebaner, hvor man aldrig taber. Ridin’ Thumb er indbegrebet af funk, soul og kærlighed – levereret med overskud og et klassehold af sangere og musikere. Det hele spiller kort sagt når først de spiller – og det gør det langt fra hver dag. Så det er med at slå til når det sker.

Forleden omtalte vi Al Agami’s væsentlige gæsterolle på det nye album fra Mikkel Nordsø Band, og han er ikke den eneste med funky vokal flow i familien. Det gælder også lillebroren Kuku Agami – der pt. er aktuel som gæst sammen med Sharlene Hector på den nye ‘banger’ af en sprudlende soul single “All Systems Go” fra Jonas .

Kuku Agami er dog bare en af tre stærke vokalister helt i front af Ridin’ Thumb. Han suppleres således af de sjælfulde herrer Jonas Winge Leisner og Niels H.P. Winge Leisner i øvrigt aktuel i eget navn med EP’en ”Sticky”, mens Niels HP sammen med Nina Stark og Susanne Ørum er ude med singlen ”Klampenborg Station”.

Til de to koncerter kan det forventes at Ridin’ Thumb tager publikum med rundt i de fire udgivelser, som bandet har udsendt i perioden 1994 – 2014. Det betyder med garanti spontane udflugter i feltet af soul, funk, hip hop og jazz, og den skarpe blæsersektion og legendariske rytmegruppe er garanter for et groovy og veloplagt show – og helt uden behov for brug af VAR! Det er i sig selv jo GULD værd!

Line up:

Jonas Winge Leisner (vokal)

Niels H.P. (vokal)

Kuku Agami (rap)

Joakim Pedersen (keyboards)

Martin Finding (guitar)

Nicolai Halberg (guitar)

Jens Kristian Uhrenholdt (bas)

Felix Ewert (trommer)

Hendrik Jørgensen (trompet)

Carsten Andersen (trompet)

Thomas Edinger (tenor saxofon)

Kasper Wagner (baryton saxofon)

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.