Følelsen af Roskilde Festival

”Se første video fra det unikke og autentiske UNIFY-projekt”

Fotograf: Mads Kornum

Roskilde Festival fik sidste år en del kritik for at der ikke var nok af unikke oplevelser og musikalsk magi i luften.  

Kritikerne har næppe være forbi den container, der var opstillet et par hundrede meter til højre for Orange Scene. Ikke en helt normalt container. Denne var udstyret med en stor flot glasside, så publikum kunne følge med i hvad der skete derinde.

Her havde musikeren, produceren og sangskriveren Noah Rosanes omdannet containeren til et levende mobilt indspilningsstudie, hvor han opholdt sig i fire døgn for at skabe værket UNIFY, med hjælp fra 25 andre særligt inviterede kunstnere, der enten optrådte på eller deltog i festivalen.

Foto: Mads Kornum

Selvom projektet havde været udskudt i to år, pga. festival aflysninger, så var intet skrevet eller optaget på forhånd, og alt musik og tekst blev simpelthen skabt i nuet i løbet af de fire døgn.    

”Målet med projektet UNIFY var at skabe et fælles musikalsk værk, hvor diversitet var i førersædet. Men også at eksperimentere med selve måden, man skaber musik. Ved at jeg udstillede mig selv 24 timer i døgnet i et glasstudie, opstod en helt speciel energi, på en helt anden måde end i et normalt studie”

– Noah Rosanes

Siden har Roskilde Festival sluppet værket, og Noah Rosanes har selv finpudset slutproduktet.  Det samlede resultat kan lige nu opleves på Ragnarock – Museet for pop, rock og ungdomskultur i Roskilde.

Containeren er simpelthen hen rykket ind på den åbne plads, der er imellem Café Ragnarock og udstillingen af Gasolins gamle dollargrin Betzy.

Foto: Caroline Gottleb

Der er gratis adgang til containeren, hvor du kan opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder. 10 stykker musik med 10 tilhørende videoer. Nogle er korte stemningsfulde godbidder, andre har i den grad smagen af P3 eller P6 Beat i sig.

Af rettighedsmæssige årsager, vil det dog ikke være alle numre, der senere udgives offentligt som stream eller video. Vil du f.eks. se og høre det første nummer, der overhovedet blev skrevet – ”Young” – så er der kun en mulighed, og det at møde op på Ragnarock og gå i containeren og trykke på Play. ”Young” er et naturligt dragende og rytmisk drevet nummer, der har Lucky Lo i den bærende hovedrolle, med Rebecca Lou, Mattias Kolstrup, Clara Sofie, Sara Broberg og Noah Rosanes på kor.

Nummeret omhandler følelsen af at være på festival for første gang, og det straks fængende beat evner i den grad at indfange essensen i den musikalske nyforelskelse, som de fleste oplever, når de for første gang på egen krop mærker pulsen og energien på Roskilde Festival.  

Foto: Caroline Gottlieb

I det hele taget er resultatet af UNIFY ganske forbløffende vellykket, og vel tæt på 100% i forhold til at formå at få sat lyd og billeder på alle de følelser og stemninger, der er i spil på en festival af Roskildes størrelse.

Kombinationen af fællesskabsfølelsen og det at sætte sig selv fri mærkes især også på nummeret ”Taste Yourself”, der i dag er udgivet på video, som den første offentliggjorte smagsprøve fra UNIFY projektet.  

Hele dette track udsprang ud fra et lille tilfældigt saxofonriff, som blev spillet under en session med trioen Smag på dig Selv. Saxofonriffet blev loopet og brugt som fundament til hele sangen.

Samtidig var der denne fredag aften nærmest koncert stemning foran Unify studiet og publikum festede og dansede, mens der blev arbejdet på netop dette track. Noah Rosanes fik impulsivt en idé til et vokalhook og kastede derefter en mikrofon ud til publikum. De greb udfordringen og blev på den måde kor, og en integreret del af den musik, som de selv stod og lyttede til.

En groovy godbid, der i den grad kalder på en PLAY IT LOUD markering.

Sikke en start, der kalder på mere. Og det kommer der. Det vender vi tilbage til i en opfølgende artikel i den kommende weekend. Her beretter vi nærmere om dette unikke projekt, og ikke mindst manden bag.

Foto: Caroline Gottlieb

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.