Folkeklubben ”Som helte” i ny video

”Perfekt musikalsk optakt til fodbold-EM med alt det udenom og indimellem”

Fotograf: Brian Selander

I dag har Folkeklubben udsendt deres nye musikvideo til sangen ‘Som Helte’ fra deres seneste glimrende plade ‘Børn Af Den Tabte Tid’. En sang som klubben forklarer er til boomerne, til ungdommen, til landsholdet, regeringen, opposition og alle midt imellem – med tilføjelsen ”Vi ku’ blive som helte nu”.

Sådan en opsang – hyldestsang – kald den hvad du vil – kan man altid bruge. Ikke mindst efter en fælles nedtur i  pandemitid, hvor hverdagens helte har fået nye ansigter og uniformer, og hvor stort set alle folketingspartiers og løsgængeres fokuspunkter er blevet klarlagt, så det ikke er til at misforstå.

Vi vil undres til evighed, og begræder igen i dag at restriktionerne omkring LIVE MUSIK blev som de blev. Men sådan har regering og det brede folketing altså valgt vejen. Ikke overraskende efter en periode, hvor man har haft på fornemmelsen at Zenia Stampe (Det Radikale Venstre) og til dels Jens Rohde (Kristendemokraterne) har været ene om at have kulturen, som en ægte mærkesag. Resultaterne mærkes nu for alvor for mange i musikbranchen.  

Det skal dog ikke hindre os her på redaktionen at elske både sport og musik – og slet ikke når nu bolden endelig snart ruller til en unik sportsbegivenhed på dansk jord – EM i fodbold. Side 33 glædes åbenhjerteligt på fodboldens og velværens vegne over at vi igen kan have masser af tilskuere på stadion, ikke mindst når Danmark er med som deltager. Det er da i sandhed stort – og vi drømmer om resultater, der kan mærkes på begejstringsbarometeret.

Gerne med mindre udsving end den officielle landsholdsang med Alphabeat har afstedkommet.

Det vil vidst kræve et EM GULD for virkelig at komme til at holde af den – og gøre den til en evergreen. Men er det en sang, der skurer på øregangen kan du i stedet give Stine Bramsen fra Alphabeat en fortjent chance til når hun gæster den nye single ”Dagen før” fra Volbeat. Når nu “For evigt” er blevet en ‘håndboldsang’ klassiker – kan “Dagen før” vel blive tilsvarende for fodbolden – eller hvad?

Men såkaldte store ”fodboldsange” kan der nu generelt heller ikke skrives så lange artikler om – så lad os da bare forfremme ”Som helte” til en fodboldsang” – og ellers grave lidt i historiebøgerne efter et par af de få andre store og holdbare fodboldsange.

Bedste udenlandske bud herfra bliver i denne omgang Del Amitri’s underspillede og charmerende ”Don’t Come Home To Soon” – og fra den hjemlige andedam kan jeg altså ikke andet end stå på mål for Nephew og ”The Danish Way To Rock”.

Lad os gøre det på vores måde. Stadig sammen, og hver for sig. Og lad og så for filan blive europamester. I fodbold. I musik. I pandemibekæmpelsen. I sammenhold – eller ’bare’ som helte.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.