Fotobog for LIVE sultne musikelskere med blåt hjerteblod

”Fotograf Frank Nielsen har fanget de øjeblikke – der gør ord overflødige”

Fotograf: Pressefoto - Frank Nielsen

 I en tid hvor al livemusik, landets store musikfestivaler og små intime koncerter er aflyst, er denne nye fotobog fra fotograf Frank Nielsen et kærkomment minde og et blik helt tæt på de mange danske og internationale bluesartister og nogle af deres uundværlige sidemen. Ja man kan næsten mærke deres åndedrag, lyden og varmen fra rampelyset.

Fotobogen er en “live” billedbog, med særlig fokus på den danske bluesscene, men der er også masser af billeder af de helt store internationale navne, som f.eks. Buddy Guy, Eric Bibb og Big Daddy Wilson og Ruthie Foster. Som Frank Nielsen selv skriver om bogens tilblivelse, så er det bluesmusikkens ro og sjæl, der først fangede hans interesse og linse, men ikke mindst den venlighed og imødekommenhed, som bluesmusikkerne ofte udviser, og som har gjort at Frank ofte bliver inviteret helt tæt på – også når scenelyset er slukket.

Sarah Da Silva – Foto fra “The Blues Got Me”

“Der er en historie bag hvert et billede, jeg har taget,” skriver Frank Nielsen. “Der er intense portrætter af nogle af bluesmusikkens store navne. Der er portrætter af unge, nye, spirende talenter. Der er billeder fra de helt store festivaler og små intime spillesteder, fra Chicago til stuekoncerter i Danmark.”

Fotobogen er tætpakket med farve og sort/hvidbilleder, og her er ingen overflødige ord eller forklaringer. Frank er mester i at fanget øjeblikket, der hvor musikken eller mennesket folder sig ud – i en solo, i et blik ud til publikum eller musikerne imellem – både på scenen og også der hvor vi som tilskuere normalt ikke kommer – backstage!

Alle billeder er taget med kærlighed til musikken og når man har kærligheden til noget, så kan man ofte også fange sjælen og det er det der gør Frank Nielsens billeder skarpe og nærværende. Han bruger ikke mange farvelinser og andet fototeknik – det er musikerne og sjælen han fanger og det gør han så godt, at billedet skaber sin egen værdi, hvor ord bliver overflødelige.

Palle Hjort med Grarup All Stars – Foto fra “The Blues Got Me”

Mange misunder nok fotograferne, som får adgang til musikerne helt oppe foran scenen, men det er tit et ensomt og stresset job, hvor man hurtigt skal sende sine “skud” videre til et medie. Kender du ikke Frank Nielsen, så kik efter næste gang der er en livekoncert indenfor især blues, roots eller rock – så vil du ofte se en høj mand med markante briller, sort hår og krøllet skæg – der altid er på jagt efter det næste billede – det rette øjeblik.

Frank Nielsen er i øvrigt “ad hoc-hof fotograf” ved SIDE 33, så hold øje med hans fine billeder, også her på siden.

Fotobogen “The blues got me” er en selvudgivelse, der er gjort mulig via crowdfunding, så vi vil bestemt opfordre til at man køber den stærkt anbefalelsesværdige bog for at støtte Frank Nielsen fotografiske virke. 

Ønsker man at købe fotobogen, der indeholder helt 202 sider i solid hardback format, kan den bestilles direkte ved Frank Nielsen via e-mail til frank@fotofn.dk eller via hans facebook side. Pris kr. 300 + 43 kr. i fragt.

PS: Og her lige lidt dokumentation på at hvor stærk en fotograf Frank Nielsen også er – også når han ikke lige har the Blues – og har leveret levende fotodokumentation til Side 33 fra andre musikalske boldgader!

Elton John
Jamie Cullum
Signe Svendsen
Nazareth
Rod Stewart
Røde Mor
Little Steven & The Disciples of Soul

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.