Fra ”Min by” til din by

”Mike Tramp giver sine nye danske sange hovedrollen på kommende turne”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Mike Tramp udgav i februar singlen ”Min by”. I september bliver sangen fulgt op af albummet ”For første gang” og samtidig drager Mike Tramp på en større turné rundt i hele landet. Inden da vil der også blive udsendt flere singler fra albummet.  

Inden da skulle Mike Tramp her i april også have været en del af den berømte ”Rock meets classic” koncert serie i Tyskland, sammen med blandt andre navne som Dee Snider (Twisted Sister) og Joey Tempest (Europe), men han måtte sande at det ikke er alle steder at aflysningernes storhedstid er forbi.

Men så er det godt der er andet at se frem til. Som titlen antyder er ”For første gang” Mike Tramps første album nogensinde på dansk, og det er sangene fra dette album, som kommer til at spille hovedrollen på den kommende turné. Dermed bliver koncerterne også mødet med en Mike Tramp, som man ikke har oplevet før. Udover sangene fra ”For første gang” vil der på turneen være flere overraskelser på sætlisten.

“Hvor det engang handlede om, hvor store forstærkere, vi kunne have, og hvor flot lyset kunne være, handler det denne gang 100 % om musikken og om sangene,” siger Mike Tramp.

“Jeg vil gerne være med til at give folk nogle af de smil, de kan huske fra gamle dage og synge sange, der måske egentlig startede med at handle om mig og den tid, jeg kan huske, men dermed forhåbentlig også får folk til at se tilbage og mindes deres eget liv.”

– Mike Tramp

“For første gang” er det mest personlige album, Mike Tramp har lavet i sin karriere. Ikke bare synger han om barndommen på Vesterbro med en enlig mor i en fjerdesals lejlighed med koldt vand, men der er også sange om den rodløshed og fornemmelse af ikke at høre til, som sidder i kroppen efter mere end 45 år som professionel musiker, hvoraf størstedelen af dem har været tilbragt uden for landets grænser.

“Jeg har altid haft en drøm om en dag at synge på dansk, men har ikke været klar til det før nu. Når man synger på sit modersmål, rykker alting tættere på, og der er ikke noget at gemme sig bag. Derfor føles det her også som et af de vigtigste albums, jeg nogensinde har lavet. Det er mig, der synger, og det er min historie.”

– Mike Tamp

Sangene er skrevet af Mike Tramp selv og Lars Daneskov. Albummet er indspillet med gode navne som Søren Andersen, Morten Hellborn, Søren Skov, Claus Langeskov, Søren Bigum, Lonnie Kjer og Ivan Pedersen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.