Fredag bød på flot musikalsk hattrick fra Amerika

"Snakken gik mest om Pearl Jam, men det var Fallon og Hiatt der imponerede mest"

Fredag udkom det længe ventede Pearl Jam album ”Gigaton” – en inderligt rockalbum med klare budskaber, og en musikalsk nerve, som langt hen af vejen matcher fordums styrker, og ganske klart understreger den fortsatte relevans af dette efterhånden modne band . Men har man ikke været fan før, så bliver man det nok heller ikke ved hjælp af dette album.


Til gengæld kan Brian Fallon fra Gaslight Anthem med garanti fange ny opmærksom med hans nye klædeligt tilbagelænede roots-rock album ”Local Honey”. 8 numre på 31 minutter er så rigeligt til at overbevise om at han både som sanger og sangskriver eller rettere historiefortæller med dette album træder i endnu skarpere karakter.

Han skulle have optrådt den 24.04 i Lille Vega – men hele hans tour er udsat, og en ny koncert er nu programsat til den 12.02.2021. Den er allerede noteret i Side 33 kalenderen.


Et tredje album fra fredagens fornemme udgivelsesrække , der bestemt fortjener maksimal opmærksomhed , er det fjerde udspil fra Lilly Hiatt ”Walking Proff” – der viser en ”anden generations musiker”, som efterhånden har fundet sig selv og sin egen vej – selvom om hendes roots baserede rock naturligvis rummer noget af samme DNA som farmand John Hiatt. Men Lilly Hiatt skriver ikke for af lefle eller imponere John Hiatt fan – men for sin egen generation og sin samtid, hvor hun stadig selv til tider har svært ved at finde fast grund under fødderne, hvilket hun stærkt og ærligt får sat ord på undervejs.  Og netop det træk bør sikre hende en stor og bred lytterskare – for det er ikke overraskende – ganske universelle følelser – hun på rørende og til tider ruskende vis sætter i spil.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.