Frisk vinyl og ny video fra talentfuld kystbane-folk duo

”Titelnummeret fra Januar rummer rigeligt med kvalitet til resten af året”

Fotograf: PRESSEFOTO

Årets første anmeldelse af en 2021 udgivelse her på SIDE 33 var den 06.01. af EP’en “Zigzag-spor” fra den debuterende duo – Januar – der består af Peter Duus (vokal og guitar) og Mads Anker Nielsen (leadguitar).

Albummet var udkommet digitalt den 01.01.21, og i går den 19.02.21 blev den så udgivet på vinyl. Og er du til dansksproget pop-folk, der lander solidt et nordoplyst sted imellem Allan Olsen og Folkeklubben, så skal du nok overveje at indkøbe denne lovende debutudgivelse. Selvfølgelig mest af alt fordi de fem numre er værd at lytte til, men på sigt kan en vinyl jo også stige – endda markant – i værdi. Til sammenligning går f.eks. Folkeklubbens første EP ”Poptid” og Alllan Olsen’s LP ”Sange for rygere – LIVE” i dag typisk til omkring 750 kroner på brugtplademarkedet.

Om ”Zigzag-spor” skrev vi i vores anmeldelse blandt andet:

”De kalder selv deres musik for kystbane-folk. Til deres ros lyder de dog til at have mere styr på køreplanen end kystbanen på hjemegnen ellers har ry for. Det er således et driftssikkert udspil, der ikke lyder til at tage mange chancer, men som omvendt heller ikke fedtspiller den hjem med lutter sikre kort. Det er f.eks. ikke ligefrem hver dag at der udkommer en EP med ord som tombola-tromlen, zigzag-spor, svenskerkarl, weekend-syg, diskoteksgardin, eller frits – for ikke tale om et lille guldkorn af et par linjer som ”Livet er svært, matematik er sværere / Det er altid godt at lære” fra nummeret “Hvide Sky” – der i hele sin opbygning og musikalske fremtoning er ærke-olsen’sk – ligesom titelnummeret iøvrigt er det.

Og den sammenligning skal læses som en ros, da det rent faktisk er helt befriende at høre en ny generation tage en stafet op fra en efterhånden aldrene artist, der egentligt ikke rigtigt gider det der med at skrive sange mere. For vi har da for filan stadig brug for nye sange – nye impulser – nye øjne – også i 2021 – og dem leverer Januar – og med en lyd, der er brugbar året rundt fra nord til nord, via øst, vest og syd.”

I anledning af udgivelsen på vinyl udgav de i går en ny video til titelnummeret – ganske enkelt og smukt optaget af A-Round Karosserifabrikken i Helsingør.

Vinylen kan købes via karmamusik.dk, hvis indehaver Claus Petersen alias TømrerClaus i den forbindelse også har givet albummet nogle ord med på vejen –

“For egen regning og risiko vil jeg tilføje at det tekst-univers der oprulles her, er noget af det fedeste jeg har stødt på længe. Det havde jeg ikke ventet, så det var skønt at blive overrasket. Det er en usædvanlig flot produktion båret af en stærk personlig sanger (Peter Duus) og godt med guitar.

5 numre med luksuslyd, glat og flot, falder lige ind i ørene – men læs lige teksterne (de står på bagsiden af coveret) og få en bonus-oplevelse.”

Og kender man TømrerClaus – så ved man at det er lige så sikkert som hos Allan Olsen – at nok er man købmand, men man lefler ikke for nogen! Så med denne varme anbefaling fra en sand musiklegende – og i øvrigt også fra Allan Olsen, der endda også roser LP coveret som egnet til at male på – konkluderer vi her hos SIDE 33 at der må være rigelig med kvalitet til resten af året i Januar .

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.