Fynske Deerborn er tilbage med et knytnæveslag af en single

”Where Demons Hide viser en ny og hårdere side af bandet”

Fotograf: PRESSE

For fire år udsendte fynske Deerborn det fremragende og anmelderroste debutalbum ‘Crash and Burn’ . Et album, der også stadig finder vej til denne skribents grammofon.

Trods det faktum at de også var fremragende live udeblev det større kommercielle gennembrud. Synd og skam – for deres mørke-folk-rock med tråde til Neil Young og Pearl Jam havde kvalitet og klassen til de store scener.

Nu har de samlet kræfter igen, har fundet ny inspiration og skruet op for volume knappen – og har blandt andet skelet til de mere hårdtslående virkemidler fra navne som Rage Against the Machine og Grinderman.  

Det er der foreløbig blevet singlen ‘Where Demons Hide’ ud af – og den sparker da i den grad rockåret 2020 effektfuldt i gang.

Forsanger og sangskriver Lasse Nørby fortæller om nummeret:

“Vi kæmper alle med dem – og imod dem. De findes i mange former og afskygninger. De gemmer sig ofte i mørket og ser sjældent dagslys. Men af og til viser de deres ansigt, og når de gør det kan det have store – endog fatale konsekvenser. Dæmoner fødes overalt – nogle trives indvendig, andre som konsekvens af ydre omstændigheder, men vi prøver næsten alle at skjule dem, så andre ikke får dem at se. ‘Where demons hide’ prøver at trække et par af dem frem i lyset og konfrontere dem. Sangen tager fat i de tanker, den frygt der skabes når unge mænd og kvinder bliver bedt om at drage i krig – som maskiner – ikke for egen skyld, men for andres. Hvilke dæmoner der fødes, når tusindvis af flygtninge fra krigshærgede områder banker på vores dør og beder om ly og mad. Lukker vi dem ind i varmen, eller peger vi fingre og erklærer at de er dæmonerne. Måske er det på tide at få tændt et lys i mørket, og se hvad der gemmer sig.”

I videoen ses Katinka Bjerregaard, der privat danner par med bandets guitarist Daniel Buchwald.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.