GASOLINE – Snapsting, Viborg – 26.06.21

De er ikke Gasolin, med de er Gasoline – og de er ren ’Girl Power’ på fuld tank.

Fotograf: Poul Erik Pedersen

Den stod på nostalgi, fællessang og fed rock, da de fem veloplagte kvinder i Gasoline fyrede den af på Nytorv i Viborg på den smukkeste sommerdag.

Det er 50 år siden, at Danmarks mest legendariske og ikoniske rockband blev dannet på Christianshavn. Meget er sket i det år, men man kan stadig konstatere, at vi som mennesker holder af traditioner. Det gælder også i forhold til den musik, som vi elsker at lytte til og at hylde. F.eks. GASOLIN – som op igennem 70’erne selv primært hyldede livet og kvinderne.

For cirka ti år siden, fandt fem erfarne musikere Line Münster-Swendsen: vokal, Birgitte Bjørn: guitar og kor, Lisbeth Rysgaard: guitar og kor, Annette Bork: bas og kor og Ditte Brodde: trommer sammen omkring en enkel idé, at sætte ren ’Girl Power’ til Danmarks største drengerøvsorkester. De delte alle fem, en forkærlighed til Gasolin og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Det var et brændstof, hvori de kunne kende sig selv, og afsættet til at danne bandet Gasoline var taget.

Deres intension, var ikke at se sig selv som et kopi-band. Men at gøre Gasolins numre til deres egne, med respekt for de originale versioner. Den intension har de bestemt indfriet til fulde – og det kan blandt andet høres på den EP bandet udsendte i 2015.  

Gasoline, hylder i den grad Gasolins udødelige sange, og musikken lever i videre via de fem kvinder, der gerne inviterer til en regulær rock-fest. Med høj-oktan og rockhjelmen spændt, sætter de strøm til sangene og gi’r dem ny vitalitet og energi om det er ”Christianshavns Kanal”, ”Derudaf”, ”Det Bedste Til Mig Og Mine Venner”,” Hvad Gør Vi Nu Lille Du”, ”Rabalderstræde”, ” Se Venedig Og Dø”, ”Sirenesangen”, ”Hvis Din Far Gir Dig Lov” eller ”Kloden Drejer Stille Rundt”. Det er, som om de poetiske sange nærmest bliver mere poetiske, og de rockede faktisk mere rockede i Gasolines fortolkninger. Der er hug i hver eneste guitarbredside, og blod på stemmebåndene, når de fyrer den af.

Fordomme om kvinder, der spiller rock, eksisterer desværre stadig selv her i 2021 – men det må man sige at de udfordrer på mest effektive vis i Gasoline. Line Münster-Swendsen i front optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt på landevejene. Når de spiller, er de feminine, og samtidig lukker de op for deres indre drengerøv. Når de åbner op for den rå og naturlige urkraft, så er resultatet heldigvis at de tænder noget i alle uanset alder og køn.

Lørdag leverede de et velspillet og professionelt show, og de fremmødte publikummer hoppede, dansede og sang med, og lavede en hel lille fest ud af det – ikke mindst da et af Gasoline’s egne yndlingsnumre, ”Køb bananer”, til sidst til præsenteret. Så var koncerten fuldendt, og folk bifaldt det med jubel.

Konklusionen var klar og enkel. Gasoline er et band, der rummer en usædvanlig høj energi og en enorm spilleglæde, som smitter af helt ned på de bagerste rækker. Kort sagt et band der leverer frisk energi på en stadig brandvarm bæredygtig sangskat.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.