Genbrugsguitarer udbydes som originale kunstværker

"Karrosserifabrikken i Helsingør står bag unikt kunstprojekt - med hjælp fra en stjernerække af musikere"

Fotograf: PRESSEFOTO

Projektet hedder #recyclingformusic og har som mål at skabe nyt liv i trængt musikbranche. Det er Karosserifabrikken i Helsingør der står bag, og på deres hjemmeside sætter de blandt andre følgende ord på tankerne og handlingerne bag:

”Vi har opkøbt 30 brugte guitarer rundt om i hele Danmark. Ikke blot er det genbrug af brugte instrumenter, men det støtter også de musikere der har indvilget i at sælge deres instrumenter.

Vi er meget taknemmelige og stolte over rækken af fantastiske kunstnere, der har sagt ja til at bakke op om Karosserifabrikken og live musikkens økosystem. Hver kunstner har udsmykket en eller flere guitarer, mod et beskedent fast honorar, så der trods alt også er skabt lidt aktivitet på den front.

Gruppen er mangfoldig og repræsenterer alt fra rockens tidlige historie i Danmark, over tidens rockstjerner til musikere der har taget skridtet videre til at blive internationalt anerkendte billedkunstnere. Vi synes det er helt enestående!

Lidt forenklet er dette en cirkulær økonomi, hvor store og anerkendte kunstnere, er med til at skabe mulighed for at de knap så etablerede kunstnere, kan få fremtidige spillejobs i Karosserifabrikken. Alle de penge, der skabes i projektet, forbliver i det musikalske økosystem.”

Værkerne er skabt af en stjernespækket og farverig palet af alt godt fra den danske musikscene –

Leif Sylvester

Peter Belli

Sanne Salomonsen

Allan Olsen

Anders Moseholm

Billy Cross

Mike Tramp

Frederik Schnoor

Magtens Korridorer

Per Chr. Frost

Peter Ingemann

The Sandmen

Troels Trier

Viggo Sommer

og de udstilles aktuelt i Karosserifabrikkens galleri, Murergade 8 A i Helsingør frem til og med den 9. maj. Åbent torsdag 12-18 og lørdag + søndag fra 9-15.

Afslutningsvis vil værkerne blive udbudt til salg igennem skriftlig budrunde, der også kan ske via Karosserifabrikkens hjemmeside – senest den 10. maj.

Målet er at skabe et overskud, der derefter ubeskåret vil indgå i Musikforeningen Karosserifabrikkens økonomi til at betale for booking af nye kunstnere i fremtiden. Musikforeningen er almennyttig, og alle kræfter er frivillige.

Tænker man at guitarerne nok ryger op i en pris, hvor man ikke kan eller vil være med, så er der også mulighed for at støtte ved at købe en plakat med alle guitarerne på eller en bog, der hiver dig med bagom i projektet, og dykker ned i historien bag hvert unikt værk.

Køb plakaten (kr. 150), bogen (kr. 200) eller begge dele samlet (kr. 300) ved at skrive til anders@karosserifabrikken.dk og betal nemt og bekvemt med MobilePay (193012) – og smid kr. 65 kr. oveni hvis du vil have din bestilling tilsendt.

og hvis man iøvrigt ellers kommer på de altid levende Nordsjællandske kanter – så er der også allerede masser af godt at finde i Karosserifabrikkens foreløbige program for resten af året – f.eks. :

Mike Tramp der genåbner i morgen den 6. maj

Søren Andersen med band den 08. maj

Alberte med Band den 22. maj

The Sandmen den 29. maj

og så der så sandelig også nogle internationale kapaciteter i udsigt. Den 20. august kommer amerikanske Kickin Valentina og den 12.11 er det svenske Thundermother, der vil ruske op i Helsingør og omegn.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.