Girl Ray skifter kurs på den svære to’er

”Engelsk trio har the good vibes som ledsager på nyt album”

Fotograf: PRESSEFOTO af Laura McCluskey

Fra teenage indie pop til synth-pop inspireret af navne som Ariana Grande og Drake. Sådan lyder rejsen for Girl Ray, der nu endelig gæster Danmark. Nærmere bestemt den 04.03.20, hvor de spiller i Ideal Bar i Vega København.

De var alle stadig teenagere – Poppy Hankin, Iris McConnell og Sophie Moss – da de i 2017 udsendte albummet ”Earl Grey”. Et album, der bestemt ikke var en tynd kop te, men en samling sødmefulde og rastløse lo-fi pop-sange – vel doseret med passende mængder jingle-jangle guitar.

Siden gik de kolde i arbejdet med den ofte svære ”2’er” – og de blev enige om at søge inspiration andre og nye steder. De lyttede til nogle af de store navne fra den nyere pophistorie, og de indledte et samarbejdet med produceren Amos Workman som Calvin Harris, Destiny’s Child, Dua Lipa og Britney Spears på CV’et.

Hans tilgang var at albummet skulle lyde som Drake ville have lydt, hvis han var produceret i 70’erne, men stadig med masser af Ariana Grande feeling.

Resultatet på “Girl” som udkom den 22.11.19 høres som ganske charmerende og vellykket. Et forholdsvis tilbagelænet album, med en del mere synth, flere beats, og et væld af gode vibrationer.  Det lyder ikke påtaget eller tænkt, at de musikalsk er landet her, og skal man name-droppe yderligere så lyder de i denne skribents ører måske nærmere som et resultatet af et kreativt møde mellem Haim, Everything But the Girl, og Khrangbin. Anbefales.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.