Godt nyt om kræftsyg forsanger fra legendarisk irsk band

"Jubilæumstur har fået et kick med den rette kur"

Fotograf: Album cover

Hvis man har en forkærlighed for storslået og regulær rock med ægte irsk signatur – og lige har tid og mulighed for at bruge sin lørdag aften den 07.09. på Amager, så der det bare med at guide musikhjertet mod Beta 2300, hvor det i hjemlandet – Irland – legendariske band ASLAN optræder for første gang i Danmark.

Det gør de I anledning af de har udsendt en 25-års jubilæumsudgave af deres mest populære album ”Goodbye Charlie Moonhead” fra 1994. Bandet har eksisteret siden 1982 – men har kun udgivet seks album – det seneste ”Nudie Books and Frenchies” tilbage fra 2012.

At de ikke har udgivet noget siden skyldes blandt andet at den karismatiske forsanger Christy Dignam i 2013 blev diagnosticeret med en sjælden kræft lidelse, der blandt har betydet flere omgange med kemobehandling. I sommers kom der dog den opløftende melding at lægerne i England mente at have fundet en kur, så sygdommen ikke længere var livstruende. En melding der naturligvis har skabt ekstra glæde og gejst i det gamle band – der bare ELSKER at spille live – og det uanset om de spiller for 100 eller 100.000 (citat fra bandets mand på keyboard Billy McGuinness).

I en interview med den irske avis Gorey Guardian i Juli måned udtalte han desuden –

‘We’ve been doing this for over 30 years,’ he said. ‘I think we’ve done just about everything you can do as a band. We’ve split up for a period, we’ve been in a plane crash, we’ve played all over the world and then obviously Christy has had personal difficulties with the drugs and then with his cancer. We’ve had every reason to stop, but we never did. As Christy says, what else are we gonna do? There’s none of us brain surgeons or anything like that! As long as people keep coming to see us, we’ll keep doing it.’

Så lad os da I den grad krydse fingre for, at bandet – der er opkaldt efter den gode løve af samme navn i ”Narnia” – for en dag bliver hele byens band på Amager, og sætter Beta på kogepunktet i morgen, hvor det meste af “Goodbye Charlie Moonhead” albummet med garanti vil blive spillet – og ikke mindst deres nr. 1 hit derfra “Crazy World” – et nummer som et nyere irsk band som The Script også har haft taget på deres live repertoire.

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.