Godt nytår til alle Side 33 læsere og bidragsydere

"Lad os sammen sætte spot på musikken i det kommende årti"

Fotograf: Madeleine Glindorf

Af musikhjertet tak for at du læste med i 2019. Det betyder utrolig meget. Vi har høstet en masse erfaringer i vores første 8 måneder som dagligt opdaterende webside, og med den vil vi naturligvis bygge videre på vores mål om at være en musikalsk bredside til os alle.

Den daglige musikredaktion, der består af Kurt Baagø og undertegnede – Mads Kornum – har i 2019 hver især lagt ører til omkring 135 koncerter, og Baagø har været forbi hele 90 forskellige spillesteder fordelt på fire lande, mens undertegnede ”blot” har været forbi 50 scener – fordelt på to lande.

Derudover har vi med hjælp undervejs fra gode folk som Jakob Lambertsen, Anders Kristensen, Frank Nielsen, Poul Erik Pedersen, Brian Selander, Claus Vittus, Belinda Hildebrandt, Thomas Vilhelm og Gry Bondebjerg dækket fra hele 14 forskellige festivaler – og diverse andre koncerter, som redaktionen ikke selv kunne nå.  

Det ER således ikke bare ord når vi skriver vi ønsker at være en bredside til os alle.

Men ord gør det dog ikke alene, når de store øjeblikke skal foreviges. Så skal der gode fotos til. Derfor er vi utroligt taknemmelige for at så dygtige fotografer som Henrik Hildebrandt, Maria Fremming, Brian Selander, Frank Nielsen, John-Son, Madeleine Glindorf, Sven Levandowsky, Poul Erik Pedersen, Kimmie Winther Rasmussen, Thinna Aniella, og Anders Johansson har ønsket at stille deres tid og fotografier til rådighed.

FOTO: Anders Johansson

I 2020 vil vi fortsat være et åbent forum for alle – men vi vil også arbejde på at gøre det ekstra attraktivt – for kun kr. 33 om måneden – at være medlem af ”Fællesskabet Side 33” og via den vej få eksklusive nyheder og andre fordele. I år har vi udgivet seks nyhedsbreve – eller ”Ekstra nummer” som vi kalder det til medlemmerne. Hver gang med et Q&A interview på ti spørgsmål med en aktuel artist.

Vi har før haft interview med navne som Poul Krebs og Michael Falch, men mener nu nok alligevel at vi topper den her i december, med en interview med landets nye americana-darling, guitar-gudinde med mere – Kajsa Vala. Hun kan blandt andet berette om at der kan forventes et nyt album i slutningen af 2020, og at Prince og Bonnie Raitt var guitarguderne i hendes barndom, og at hendes største musikalske oplevelse i år var på Himmelstorm Festivalen.

Vil du være medlem, så kan du blive det via menupunktet ”Shop” her på siden. Som en særlig nytårserkendelighed vil du ved indmeldelse inden 06.01.20 få tilsendt alle 6 nyhedsbreve fra 2019.

Selve musikåret 2019 og hele årtiet vil vi gennemgå her på siden i løbet af Januar 20, ligesom vi skal have kåret årtiets bedste album-cover og årets bedste Side 33 foto. Der er så rigeligt at vælge imellem i begge kategorier.

Men en ting vil jeg personligt huske 2019 særligt for – og derfor vil jeg afslutte min nytårs hilsen med det. Nemlig tabet af tre dybt originale kunstnere –John Kilzer, David Berman og Neil Casal, der alle udgav fremragende nyt i 2019, men som alligevel ikke magtede selve livet, og derfor valgte de alle tre at afslutte det så brat, og så tidligt i tilværelsen. Ironisk nok fremstår de tre udgivelser fra henholdsvis John Kilzer, Purple Mountains (David Berman) og Circles Around the Sun meets Joe Russo (Neil Casal) som både noget af det bedste de enkelte kunstnere har udgivet i karrieren, og generelt noget af det bedste der overhovedet er udkommet i 2019. Æret være deres minder – og tak for musikken. Posthumt er der nyt album fra Circles Around The Sun på vej (13.03.20) – og der er netop frigivet singlen “Babyman”.

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.