Grumme og møgbeskidte godnat historier i blåt lys

”Reddie & Abel er lyden af Halloween hele året”

Fotograf: PRESSEFOTO

Målt i forhold til den popularitet som Halloween efterhånden har opnået i brede kredse både hos børn og voksne her til lands, så kan man vel roligt konkludere, at der er mange som holder af legen med gyset – og nogle af de grumme historier, der ellers ikke kan tåle dagens lys.

Så hvis man nu er til den slags, så er tiden vel også moden til at endnu flere kaster sin interesse over den gamle musikalske genre ”murder ballads – der i tidens løb er blevet leveret uhyggeligt skarpt af artister som f.eks. Johnny Cash, Nick Cave, Tom Waits, Robert Johnson og senest Colter Wall.  

Den tradition tager den københavnske kvartet Reddie & Abel ganske indlevende og autentisk op i et skummelt og simpelt blues univers, der tager sit udgangspunkt i en dyb kærlighed til den traditionelle og simple blues fra de amerikanske sydstater.

Reddie & Abel udgav debutpladen ”Rough and Tumble” – der var optaget LIVE – for et par år siden, og nu er de tilbage med EP’en ”Night Tales”, der indeholder fire nyskrevne numre. På nummeret ”Tell it Crooked” gæstes de af den gode og karismatiske sanger Richard Farrell fra Trainman Blues. Albummet er udgivet digitalt og som CD via Banjo Trash Records.

Alle sangene er absolut hjemmedyrkede med rå guitar, gyngende bas og messende vokal i et musikalsk miks, der kombinerer historiefortælling, folk, blues og spoken word til Reddie & Abels helt egen autentiske udgave af ’Murder Blues’. Deres musik er billedrig med dunkle historier om lurvede kvaksalvere, fordrukne banditter og selvbestaltede profeter – og om druk, mord, flugt og hævn. Historier fra det vilde Vesten, voodoo-historier fra sumpen og forfaldshistorier fra storbyen – alt sammen serveret med et skævt smil og et glimt i øjet.

Bandet har via utallige koncerter i og omkring København i de senere år opnået et ry som et band, der i den grad fungerer og får deres sange til at skælve lidt ekstra LIVE. Da vores tidligere skribent Kurt Baagø så dem i forbindelse med en af deres releasekoncerter for debutalbummet – der afholdt ganske utraditionelt for en rustik blueskoncert blev afholdt i det gamle astronomiske observatorium inde i Botanisk Have, skrev han blandt andet følgende:

”Hvorom alting er, eller var, så var det en spøjs oplevelse, det var i juni 2018, at være til koncert i et det astronomiske observatorium og opleve et nyt stjernenavn in spe. Og lettere chokerende, ganske uforberedt som det var at blive blæst omkuld af en stemme, der kan gøre Tom Waits, ét eller andet sted mellem imponeret og misundelig.”

Stemmen Kurt Baagø omtaler tilhører Jesper Bruun, der sammen med Jakob Hviid Birkelund – akustisk  guitar, dobro guitar, kor, Søren Bække Olesen – el-guitar, dobro guitar, banjo, Esben Rasmussen – akustisk bas, kor udgør den rå sandhed af et band, der bestemt er brugbart længere end til Allehelgensaften.

Et par dugfriske live session videoer af to af de fire numre fra den nye EP – giver et ganske godt billede af hvad det er man i virkeligheden kan forvente af Reddie & Abel.

Giver det lyst til at se dem live, så er der masser af muligheder i den kommende tid – blandt andet på fredag den 5. november hos AbZalon i Ålborg og den 11. november på Bartof Cafe på Frederiksberg.    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.