Gry Harrit klar til nye mål med nyt drømmehold omkring sig

”Relaese koncert blev præcis den forløsning hun havde drømt lige lovlig længe om”

Fotograf: Maria Fremming

Det er søndag eftermiddag på Bartof Station i hjertet af Frederiksberg. Man skal bare et par trappetrin ned så finder man en anden verden. Et sted hvor mange, der elsker god musik i alle stilarter kan mødes – og hvor live musikken virkelig lever og ånder.

Gry Harrit udgav i 2020 sit andet album “Transformer”. Men pga. corona situationen var det først muligt at holde releasekoncert her over et år senere.

Med sig på scenen har Gry Harrit lidt af et stjernehold af A-kæde musikere – Berit Fridahl (Heather Nova, Anne Linnet, Kenneth Thordal m.fl) på guitar, Jacob Rønlov (Jesper Binzer, Garbo m.fl) på trommer, og Jon Bruland (Blast, Katharina & Raven Chant, Troels Skovgaard m.fl) på bas.

Et firkløver, der er sammensat til lejligheden, men alligevel allerede virker utroligt godt tømret sammen, og man mærker som publikum hurtigt at der er en fælles glæde og energi ved at de spiller sammen.

De næste omkring 90 min, udspillede der sig en spændende koncert uden en eneste kedelig stund. Gry Harrit havde numre med fra begge sine album. Det var tydeligt at forventningens glæde blev indfriet og forløsningen kunne både ses og høres på den karismatiske sangerinde, der tydeligvis sang sit hjerte ud og tog sit publikum med storm.

Første nummer på sætlisten var “Godt du Kom” fra ”Transformer”. Et godt budskab, og der sikrede at kontakten mellem musikerne og gæsterne var skabt fra start og blev fastholdt hele vejen hjem.

Side 33 fik efterfølgende Gry Harrit i tale om ”Transformer”, det nye band, og de videre planer, der som sædvanlig inkluderer Sebastian.  

INTERVIEW

SIDE 33 – Har du planlagt nogle koncerter fremadrettet ?

Gry Harrit”Vi spiller ikke flere koncerter i år, med mindre der opstår noget spontant. Vi bruger derfor resten af året til at forberede nye sange, der skal udgives i løbet af 2022. Bandet skal finde sin lyd. Og der arbejdes pt med at forberede koncerter i 2022. Der er dato’er på vej”

SIDE 33 – Det har været en lang vej for dit nye album, hvordan er det at  endelig nå hertil hvor release koncerten kunne afholdes  ?

Gry Harrit  – ”Det var en kæmpe forløsning endelig at få præsenteret “Transformer” live og – ikke mindst – at høre sangenes styrke live. Samtidig havde vi taget en del af sangene fra “Album” (2015) med også og de smeltede fantastisk godt sammen med de nye sange, så vi nu står med 90 minutters stærke sange, der virkelig kan skabe en god koncertoplevelse.

Det skyldes først og fremmest bandet, som med release koncerten også spillede deres første koncert sammen. Et band, der virkelig får sangene op at flyve. Det er et fantastisk band, som jeg er afsindig stolt af at have samlet og som i den grad har taget sangene til sig. Der er et unikt menneske og musiker bag hvert eneste instrument. Og for sådan en som mig, som har den holdning, at musik er noget jeg gør sammen med andre, er det en af de aller største inspirationskilder.

Så resten af 2021 og 2022 er der, hvor jeg – og vi – skal arbejde videre med det, som vi fire mennesker rummer af energi og musikalitet og kan sammen. Og det er det allerbedste jeg ved og egentlig selve årsagen til, at jeg er musiker. Og at spille live-koncerter er det ultimative endemål for mig.”

SIDE 33 – Hvordan ser året 2022 ud for dig rent musikalsk?

Gry Harrit – ”I 2022 skal jeg også på en lang tourné med Sebastian. Den strækker sig fra januar til marts 2022. Det glæder jeg mig også meget til, da Sebastians sange er en stor oplevelse at være en del af. Det er sange, som man på forunderlig vis genopdager ved hver koncert. Også selv om det f.eks. er den 11. koncert man spiller på touren. Det bliver aldrig rutine.

Så jeg er virkelig stolt over at være kommet så langt med mine egne sange. De – og jeg – overlevede 2020 og 2021.  Og i 2022 skal frugterne af flere års arbejde forhåbentlig realiseres og høstes.

Der har dog lige sneget sig en spontan lytte session ind i kalenderen – Thomas Vilhelm og jeg kaster os ud i disciplinen “Samtaler” tilsat Low-Fi versioner af mine sange og premieren foregår i Holbæk, den 25. november, kl.19.00, hos boghandlen “Bogart”.

Vi har hver især flere yndlingsemner OG er ikke altid enige. Så kom endelig forbi og lyt med og kom med indspark i samtalerne, der måske/måske ikke tager udspring i musikken

– Gry Harrit

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.