’Hætte Mætte’ oser af fest, glæde og næstekærlighed

”Tung Pirat har fundet våbenet til at hærge hitlisterne sommeren over”

Fotograf: PRESSEFOTO

Hvad bliver dette års sommer hit? Det spørger mange, og streamingtjenesterne giver deres svar i en lind (eller blind?) strøm af lister, der kan servicere os forbrugere i en grad, så vi ikke behøver lytte eller tænke selv – for hvis de siger det, så …

I en perfekt verden, hvor der jo er masser af folk som holder af lyden af både jungletrommer, Norge Orleans, sømandsreggae, dancehall-happy-rap, balkanrytmer, swing, ska, og cirkusmusik – ja, så burde det automatisk give noget opmærksomhed når en ny kreativ duo sætter sig for blande en pose dansabel musik med lidt af hvert fra de nævnte genrer.

Tung Pirat er – trods navnet – måske i virkeligheden den mere pæne dreng i den klasse, der også har Balstyrko, Malk De Koijn og Kaizers Orchestra som elever. Men dog ikke mere pæn dreng, end der på tekstsiden bliver taget fat, og sagt nogle ting om tiden omkring os – ikke mindst imellem linjerne. Men der er ingen fingre der peger – for det hele fortælles fra forskellige dyrs perspektiv – og så kan man fortolke som man vil, eller blot rives med af de mange musikalske overskud.   

”Hætte Mætte” er tredje single fra den umage danske musikerkonstellation Kristian Ravn og Joachim Debell – der begge bor i Norge og tilfældigt mødtes på en legeplads. Og Tung Pirat er en legeplads, hvor nogle til tider får skrammer mens andre får kærtegn. Duoen sender de forskellige dyr nysgerrigt afsted for at få deres blik på ’verdenssituationen’, og først vi ”Krudt og gas”, så kom ”Lange stødtænder” og nu lander ”Hætte Mætte”. Et nummer, der er udstyret med en fantastisk rytmik, et veloplagt vokalt flow, og en fornøjelig hilsen til jazzen i form af frigivende energi fra Joachim Debell på klarinet og Stefan Friis Ringive på trombone. Reelt en af den slags sange, der burde kunne gøre sig lige fra Copenhagen Jazz Festival til Roskilde Festival via Smukfest.

Det er bare festligt, det er folkeligt og det er positive vibrationer i luften, hvor der dog – naturligvis – er både noget kant og modstand undervejs. Og skulle du nu sidde og tænke ‘har jeg ikke hørt om den før’? – så er svaret NEJ! Der er IKKE nogen sammenhæng mellem den gamle landeplage ”Nede Mette” og ”Hætte Mætte”  – så hop med sindsro op på sommerbølgen med Tung Pirat, og sæt lidt SWING i fredagen med noget næstekærlighed og rummelighed i ren rytmisk fordragelighed !

Og når den så bliver et velfortjent hit – så husk lige hvor du hørte om den først !

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.