Hanne Boel fortolker The Minds of 99

”Dansabel Grace Jones-ish udgave af ’Hurtige hænder’ er en straks-tænder”

Fotograf: PRESSEFOTO

Hanne Boel modtog sidste år den ærefulde ”Carl Nielsen Ærespris” (Musikforlæggernes Ærespris). En pris, der siden 2013 har udviklet sig til en af de mest prestigefyldte og respekterede priser indenfor dansk musik. Tidligere års vindere tæller navne som Anne Linnet, Peter Ingemann, Per Nørgaard, Poul Bruun, Jan Sneum, Tine Birger Christensen og Bent Fabricius-Bjerre. Argumentation for at Hanne Boel var årets modtager lød blandt andet således :

”Igennem nu fire årtier har Hanne Boel været en af de mest betydningsfulde profiler på den danske musikscene, hvor hun som sangskriver og udøvende kunstner har opnået enorm popularitet, og som musik-mentor er et højt respekteret forbillede for flere generationer af sangere og sangskrivere. Med et pladesalg på mere end 2,5 mio. solgte eksemplarer, 17 soloalbums og en 40 år lang karriere som sangskriver, sanger, musikpædagog og professor ved RMC er anerkendelsen særdeles velfortjent – og derfor går Musikforlæggernes Ærespris til Hanne Boel”.

Ved prisuddelingen var også Niels Brandt fra The Minds of 99 til stede, idet han var nomineret i en af de andre kategorier. Om det er der tanken er født skal være usagt, men fakta er at Hanne Boel nu udsender sin fortolkning af The Minds of 99 hittet ”Hurtige hænder”.

Ligesom det fremragende album ”Between Dark & Daylight” fra sidste år – som vi her på siden gav 5 ud af 6 mulige ’skiver” – under overskriften “Hanne Boel synger Hanne Boel, med blå sjæl og en lysende lyst” – er den nye single lavet i tæt samarbejde med hendes mangeårige samarbejdspartner Jacob Funch.

Så det er som sådan ikke det der er den store nyhed. Den store nyhed er at Hanne Boel synger på dansk. Hun har rent faktisk ikke udgivet noget i eget navn på dansk – men hun har i årenes løb sunget på modersmålet, som gæst på nogle få udvalgte udgivelser med f.eks. Ole Koch-Hansen Sekstet, Povl Dissing, Rockers By Choice, Lars H.U.G. – ligesom hun fortolkede danske sange af Djämes Braun og Gnags, da hun deltog i Toppen af Poppen i 2016.

Om den nye udfordring og sin nyfortolkning af “Hurtige Hænder” fortæller Hanne Boel i en pressemeddelelse:

”Det er en flot melodi, men der er ikke meget at hænge Hanne Boels kjoler på. Derfor valgte vi at hive nogle gamle firserdyder frem og gøre den mere club-præget og dansabel. Jeg synger den i to oktaver, først meget dybt og derpå meget højt – næsten for højt for mig, især nu om dage. Jeg ville have en ægte energi; den måtte ikke opleves som attitude. Jeg tænkte, at hvis jeg bare knaldede helt op for den, ville den få en rå power. Det lykkedes, synes jeg. Det er blevet til en slags Grace Jones på dansk, og jeg er meget glad for den.”

Efter at have haft den på repeat repeat så tør vi roligt udtale, at vi her på SIDE 33 bestemt også er meget glade for den, selvom hardcore The Minds of 99 fans måske godt kan føle det som et mindre overgreb, det Boel og Funch her har begået. Men fortolkningens ædle kunst ligger jo netop i at kunne flytte en i forvejen fuldfed sang – nye funklende steder hen. Og det er præcis det der lykkedes så fornemt og funky her.

Sangen udkommer på en streaming tjeneste nær dig på fredag den 28. maj. Det kan du godt gå og glæde dig til – mens du finder danseskoene frem!   

Niels Brandt – Foto: Madeleine Glindorff

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.