Hanne Boel modtager ærefuld musikpris

”Vinderen af årets Carl Nielsen Ærespris er afsløret”

Fotograf: Poul Erik Pedersen

Carl Prisen afholdes for ottende gang d. 24 august i Axelborgsalen lige overfor Tivoli i København og arrangeres af Musikforlæggerne for Koda Kultur.

Det er en prisuddeling, der hædrer danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for alle genrer – lige fra klassisk til pop og børnemusik. – og der uddeles hele 15 priser, herunder de særligt ærefulde priser ‘Talentprisen’ og ‘Musikforlæggernes Ærespris’.

Trods sin unge alder har prisuddelingen udviklet sig til en af de absolut mest prestigefyldte – og Anne Linnet udtalte i forbindelse med at hun blev tildelt Æresprisen i 2018 blandt andet følgende –

 ”Den her pris udmærker sig ved at den er favnende og den er jo opkaldt efter Carl Nielsen – der er så meget prestige i den! Det er virkelig en varm anerkendelse af hele mit virke.”

Fire år før – i 2014 – gik prisen til den fornyeligt afdøde Bent Fabricius-Bjerre, der blandt andet kvitterede med disse ord:

Carl Prisen fortjener virkelig at få samme status som Bodil er for filmbranchen og som Reumert er for teaterbranchen, det burde fremover blive musikbranchen bedste trofæ.”

I dag er det så offentliggjort at årets modtager af Æresprisen bliver Hanne Boel. Argumentationen fra folkene bag Carl Prisen er som følger:

”Igennem nu fire årtier har Hanne Boel været en af de mest betydningsfulde profiler på den danske musikscene, hvor hun som sangskriver og udøvende kunstner har opnået enorm popularitet, og som musik-mentor er et højt respekteret forbillede for flere generationer af sangere og sangskrivere. Med et pladesalg på mere end 2,5 mio. solgte eksemplarer, 17 soloalbums og en 40 år lang karriere som sangskriver, sanger, musikpædagog og professor ved RMC er anerkendelsen særdeles velfortjent – og derfor går Musikforlæggernes Ærespris til Hanne Boel”.

Vi kan herfra supplere med, at det er beundringsværdigt, som hun har evnet at bevæge sig smidigt og nysgerrigt inden såvel pop, soul og jazz i alle årene – og i den grad med sin vokale fremtoning og formåen har sat et højt internationalt niveau for sit virke.

FOTO: Poul Erik Pedersen

Selv udtaler Hanne Boel i en officiel kommentar til nyheden –  

“At blive tildelt en pris som denne er noget jeg fuldkommen havde glemt eksisterede i denne verden, i alle tilfælde til mig. Så jeg blev først paf, så glad og stolt og senere eftertænksom, da jeg kan fornemme, at jeg modtager denne “Carl” for mit virke på mere end en front og derfor lige måtte en tur ned ad mindernes sti. Det føles godt og jeg er meget taknemmelig for at modtage denne hæder og dette skulderklap.“

Med Æresprisen følger 30.000 kr., som prismodtageren skal give videre til et dansk musikalsk talent efter eget ønske. Hvem Hanne Boel vælger at give dette skulderklap afsløres først fra scenen, når hun får Æresprisen overrakt.

Samtidig med æresprisen vil det altså blive afsløret hvem der vinder priserne indenfor følgende kategorier:

ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Stort ensemble

ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Lille ensemble

ÅRETS KOMPONIST – Score

ÅRETS KOMPONIST – Roots

ÅRETS KOMPONIST – Jazz

ÅRETS TALENT

ÅRETS TEKSTFORFATTER

ÅRETS PRODUCER

ÅRETS KOMPONIST – Børnemusik

ÅRETS KOMPONIST – Pop

ÅRETS KOMPONIST – Rock

ÅRETS INTERNATIONALE SUCCES

ÅRETS MEST SPILLEDE SANG

ÅRETS SANG

Feltet af nominerede i 2020 er særdeles stærkt og rummer bl.a. så forskellige navne som Claus Hempler, Kira Skov, Ginne Marker, Blaue Blume, AddisAbabaBand, Marilyn Mazur/Fredrik Lundin/Kasper Bai (Maluba Orchestra), Kasper Kaae, Lukas Graham, Alphabeat, samt Rasmus Theodor Damsgaard-Sørensen og Rud Aslak (aka Barselona).

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.