Hanne Boel ude med ny single som forsmag på sit første album på dansk

”På albummet ’KOPI’ vil hun fortolke nyere danske sangskrivere”

Fotograf: Poul Erik Pedersen

Som omtalt her på siden udgav Hanne Boel for nylig for første gang nogensinde i eget navn en single på dansk – og det var mildt sagt fremragende Grace Jones-ish fortolkning af The Minds Of 99 hittet “Hurtige Hænder”.

I dag følges den op af en fortolkning af endnu en nyklassiker – Carl Emil Petersens ”Frit land”. Et sang som  han oprindeligt indspillede med sit tidligere band Ulige Numre.  

En sang der i 2020 blev optaget i Højskolesangbogen, og som er et berigende godt bud på en nationalhymne i moderne klæder. Den er både en hyldest til og en kritik af Danmark, og teksten åbner for flere tolkningsmuligheder. Om nummeret og sangskriver Carl Emil Petersen udtaler Hanne Boel ifølge pressematerialet:  

“Så snart jeg hørte de første sange med bandet, var jeg klar over, at han kan noget særligt. Den her sang er også præget af umiskendeligt godt håndværk. Den er dobbelttydig og derfor spændende. Jeg er ikke engang selv sikker på, at jeg forstår, hvad den handler om. Mit fokus har været at vise, hvor dygtig Carl Emil er som sangskriver.”

Nummeret er skabt i samarbejde med hendes mangeårige samarbejdspartner Jacob Funch, og de har fundet en behagelig og åbensindet lydcollage, der fører ”Frit land” et helt andet sted hen end i højskolesangbogen.

Samtidig med at nummeret udkommer som single i dag er det også annonceret, at Hanne Boel udsender et fuldlængde dansksproget album, bestående af lutter covernumre, deraf titlen ’KOPI’. Albummet udgives den d. 3. september, og skal ifølge Hanne Boel høres som en hilsenog en hyldest til en lidt yngre generation af sangskrivere i dansk musik.

Ti særligt udvalgte sange fra 10’erne er med på albummet, og alle sange er på dansk – og der kan blandt andet også ventes fortolkning af Marie Key og Medina.

Selv for den erfarne danske soulsangerinde har det været en udfordring at ramme tonen rigtigt og få sin egen personlighed med i en ny tids musik og sprog.

“Jeg har siddet hjemme med min mikrofon og råbt og skreget i raseri og afmagt i bestræbelserne på at finde den, for mig, rigtige vej ind, så jeg selv var med og kunne gøre udtrykket til mit.”

Bedømt ud fra de første to singler lyder det dog til at det har været alle frustrationer værd. I forbindelse med ’KOPI’ giver Hanne Boel følgende tre store release-koncerter:

  • Onsdag d. 15. september: Musikhuset Aarhus, Store Sal, Aarhus
  • Lørdag d. 18. september: Musikkens Hus, Koncertsalen, Aalborg
  • Tirsdag d. 21. september: DR Koncerthuset, Koncertsalen, København

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.