Hedeturen går til Sverige

"The Minds of 99 slutter festivalsæson af med gratis koncert i Malmø på lørdag"

Fotograf: Madeleine Glindorff

Malmø Festivalen har siden 1985 eksisteret som en stor fælles foreningsbegivenhed for hele byen Malmø og omegn.

I en uge er byen fuld af gratis oplevelser indenfor musik og kultur, og diverse aktiviteter for både børn og voksne. Efter to års pause pga. Corona pandemien er festivalen nu igen tilbage i dagene 12.-19. august. Hele 30 scener overalt i byen tages i brug – og som nogle af scenenavnene antyder at der er noget for enhver smag; Rock Stage, Blues Teltet, Dansbanan, Swingteltet.

Og alle steder er der masser af kvalitet at hente – i Swingteltet den 14. august finder du f.eks. danske Kathrine Windfeld Kvartett, hvis fine ry og rygte også er taget turen over broen.

Pressefoto af Pierre Ekman

Også i bluesteltet har de øje for danske kvalitetsprodukter – både Nisse Thorbjørn & CPH SLIM Band, HP Lange Big Gumbo, Jesper Thies & Tim Lothar, Jake Green Band og Fried Okra kigger forbi i ugens løb, hvor det også værd at bemærke at den svenske blueslegende GERFAST optræder den 15. august. Han er aktuel med 2021 albummet “Legendary Grooves”.

Skulle man have lyst til at tjekke hvad der rører sig blandt de svenske dansbands, så må anbefalingen herfra gå på at man den 19. august tjekke de erfarne Perikles ud – når de giver hele tre koncerter i streg. De har eksisteret siden 1974, og har ikke bare har holdt liv i Labans “Hvor skal vi sove i nat” – senest udgivet digitalt i et 2022 remix, men de har også i 2020 udgivet en af den slags singler, der beviser at de præcist ved hvad der er “Upp eller ner” i en genre, hvor det er balancerne, der afgør om det hele er plet eller plat. Af de stadig har godt greb om virkemidlerne viser de også på den aktuelle single “Bakis & Skakis”

Rocken ruller

Rock Stage har vi ingen danske artister repræsenteret, men det er naturligvis fordi at THE MINDS OF 99 er for store til den scene. De optræder i stedet lørdag den 13. august på Stora Scenen kl. 23.00, og sætter her deres punktum på en festivalsæson, hvor de igen har understreget at det ikke er tilfældigt at de regnes som vort lille lands absolut største og bedste LIVEBAND lige nu.

Der er med garanti lagt op til en ny gradbøjning af begrebet ’gratis glæder’ når de lørdag indtager Malmø.

Og når du alligevel er i Malmø lørdag, så kom i god tid og tjek Häxan ud, der spiller kl. 19 på Rockstage. Et kraftværk af en hardrocktrio, bestående af tre kvinder fra Wales, der i 2020 udsendte det yderst effektive debutalbum ”White Noise”.

I det hele taget er der også på Rock Stage en del at komme efter – blandt andet to svenske band, der efter sigende imponerede voldsomt på årets Sweden Rock. Honeyburst spiller den den 18. august kl 20.30 og Satan Takes a Holiday den 19. august kl. 22.

Amerikanske Bad Religion, der ellers var ganske vitale på årets Copenhell, skulle have været et af de udenlandske hovednavne, men de har desværre aflyst.

Noget rykker, andet rører

Derudover er der rundt om på de forskellige scener masser af spirende talent og etablerede navne at hente fra den svenske musikscene; Molly Sandén, Victor Leksell, A36, Melissa Horn, Miriam Bryant, Syster Sol, Jakob Hellman oma.

Skulle jeg udpege to ’must-see’ af de svenske artister, så vil jeg pege på Thåströms mangeårige sidemand Ossler, der i eget navn laver musik, der rent faktisk på mange måder matcher Thåstrøms niveau.

Derudover er der koncerten med Annika Norlin & Malmø Symfoniorkester. Annika Norlin udgav i år hendes første album i eget navn, og har før det blandt udgivet fire album med bandet Säkert. Samtidig er hun journalist og forfatter, og således en stemme, der høres på med stor respekt i hjemlandet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.