”Helt ærligt” – så er der igen VIDEOPREMIERE

”Mads Beldring udsender ny single med væsentligt filosofisk spørgsmål og en poetisk video"

Fotograf: PRESSEFOTO Bo Sveidahl

Den danske sanger, multiinstrumentalist og sangskriver Mads Beldring skriver enkle sange, der afspejler tilværelsens mangetydige, mangfoldige væsen. Det har han foreløbig gjort over to udgivelser – albummet ”Hør nu her” (2012 ) og EP’en ”Udenpå indeni” ( 2016) – i et musikalsk og tekstmæssigt univers som dig, der normalt også frydes over at bruge musikalsk kvalitetstid i selskab med f.eks. Folkeklubben, Marie Key og Mads Mouritz – nok skulle være åben overfor.

Han er konservatorieuddannet trommeslager og har spillet i forskellige orkestre og været udøvende musiker for andre artister, og så har han måske i denne sammenhæng – vigtigst af alt – siden barnsben spillet guitar og syslet med ord. De syslerier resulterer nu heldigvis i, at han snart er klar til at udgive hans tredje album, der får titlen ”Papir” – og udkommer 29. januar 2021 på vinyl og digitalt via Sorte Plader.

I pressematerialet præsenteres det bestemt på en måde, der gør nysgerrig. Efter sigende er det nemlig vreden, glæden og kærligheden, der er dybt forbundne og trækker i hinanden på ‘Papir’, som skulle have potentiale til at gribe lytteren med sine fine melodier, håndspillede oprigtighed og dybe lyriske kvaliteter.

‘Papir’ tager lyrisk udgangspunkt i Beldring selv og hans udsyn, og han skildrer det, han ser omkring sig – tæt på og langt væk, og til tider helt indeni. Han kredser om sit indre liv med afstikkere til en mere generel samfundskritisk vinkel, hvor overforbruget, hykleriet, (dobbelt)moralen, den sociale uretfærdighed og ikke mindst menneskets destruktivitet er under luppen – ikke mindst indadtil, hvor der også peges på hykleren i ham selv. I dag er der så digitalt udkommet første single fra det kommende album. Nummeret ”Helt Ærligt’ har desuden fået en inspirerende billedside i form af en poetisk, spraglet video skabt af Malene Matthiesen. Mads Beldring siger selv om sangen:

“Baggrunden for ‘Helt ærligt’ er den menneskelige evne til at tilbageholde tanker og information for at få tingene til at glide lettere. Den overfladiske glansbillede-udstillelse på sociale medier, fordækte aftaler i magtens korridorer, fordrejede samtaler der bevæger sig forbi emner der gør ondt, kærlighedsforhold der smuldrer i en række af usagtheder, længslen efter den rene, uopnåelige ærlighed. Men bliver verden et bedre sted, hvis alle var hudløst ærlige? Er det overhovedet muligt?”

Svaret skal du – og alle os andre – nok selv finde frem til. Men det er et singleudspil, og en album teaser, der virkelig får en til at tænke alvorligt over hvorfor der ikke i forvejen står noget i pladesamlingen med Mads Beldring – for det her er et nummer, der – helt ærligt – smager af mere!Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.