Helt forrykt ! Legender er hovednavn på ny lille festival

”Rock’n Roll Hall of Fame aktuelle The Zombies kommer til Kun For Forrykte Festival”

Fotograf: PRESSEFOTO

Først på sommeren kom festivalen ”Kun for forrykte” i Stubbekøbings smukke parkanlæg flot fra start med gode besøgstal og masser af begejstret feedback i forhold til form og indhold. Mantra’et med musik, fred og kærlighed – og fokus på psykedelisk rock og folk havde så sandelig gang på jord også i 2019 – og festivalen fremstår uden tvivl som et af årets musikalske åbenbaringer for denne skribent.   

Nu har de afsløret næste års hovednavn og hvilket et! Det britiske band The Zombies – der i år er blevet indlemmet i Rock’n Roll Hall of Fame – står øverst på plakaten. Deres status understreges af at de også stod på plakaten til den Woodstock 50 koncert, der blev aflyst i sidste øjeblik.

De pladedebuterede helt tilbage i 1964 – og deres album fra 1968 ”Odessey and Oracle” – figurerer på f.eks. det anerkendte amerikanske magasin Rolling Stone’s liste over de bedste 100 album nogensinde! Bandet er stadig centreret omkring sanger Colin Blunstone og Rod Argent på keyboard og vokal – og så har de sidste år fået tilføjet dansk islæt i form af Søren Koch (Beatophonics, Marie Frank, Michael Falch, Tim Christensen m.fl.) på bas.

Deres seneste studiealbum er fra 2015 med den sigende titel ”Still Got That Hunger”. Og der er næppe tvivl om at de også næste år er sultne efter at give en skræmmende god oplevelse.

Festivalleder Frederik Schnoor udtaler:

“Det er et scoop at vi allerede på vores 2. år kan tiltrække et verdensnavn som The Zombies til vores lille kultfestival. Det kunne tyde på, at festival Danmark er parat til mere genrespecifikke og eksperimenterende festivaler, som tør give publikum en oplevelse udover det sædvanlige”

Foruden de engelske legender er det værd at bemærke, at der også blevet plads til den spændende canadiske folk-noir sangerinde Wendy McNeill, og et nydannet Young Flowers – Danmarks svar på Cream – anført af original medlemmerne Peter Ingemann og Peer Frost – og med Klaus Menzer med på trommer.

Og når så der derudover også står Uffe Lorenzen, Bite The Bullet, Sorte Fugle, Jay Smith And his SCR band samt Dale Smith Blues Band på programmet, så tegner der sig et billede at en festival man ikke vil gå glip af!

Sidstnævnte Dale Smith optrådte på Thylejren i 1970 med hans band Blue Sun, og binder derved en sløjfe til en markering af 50-året for den epokegørende begivenhed

“I 2020 rammer vi et mere internationalt snit med festivalen, hvilket er helt i vores ånd om rummelighed og om have et udsyn til verden. Der vil løbende blive tilføjet flere artister til plakaten over de kommende måneder, og jeg tør godt love at publikum virkelig vil få udvidet deres musikalske horisont i 2020. Vi hæver vores publikumskapacitet til 1500 mennesker pr. dag, men sørger for at der vil være samme gode intimitet, lækker mad fra lokale leverandører, kvalitetsøl og masser af kærlighed i luften. Vi er fortsat en lille og helt unik festival for forrykte musikelskere, som søger den specielle festivaloplevelse.” – slutter festivalleder Frederik Schnoor

Festivalen afholdes over to dage – 05. -06.06.20, og holder en billetpris på bare 676 kr. Nu om dage jo næsten forrykt billigt for en festival. Billetsalg via billetto.dk  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.