’Hey Mor” – Nogle sange er værd at vente på!

”Sorg, savn, vrede og håb samler sig i ny smuk single med tilhørende video”.

Fotograf: Single Cover

Anders Gantriis er en etableret og rutineret sanger og sangskriver, der har optrådt landet rundt med sin musik gennem mange år. I 2017 udgav han albummet ”In My Mind”, der var noget ujævnt, men som også understregede, at der var masser at bygge videre på. Det var lyden af en habil melodisnedker, der umiddelbart lige manglede at finde sit helt eget udtryk. Men numre som ”No ordinary day” eller ikke mindst det Mark Knopfler-ish “Sitting by the Window” var og er dejlige ørehængere – og de kan bestemt altid anbefales at give et lyt.  

Siden har Anders Gantriis angiveligt været lidt i tvivl om både sprog og retning – men nu er valget faldet på at skrive på dansk. Det sprog hvor vi altid bare kommer lidt tættere på.  

Pressefoto

Sidste år udsendte han sin første single på dansk ”Kommer hjem”, men nu træder han så virkelig i karakter med singlen ”Hey Mor”. Her kommer han nemlig helt tæt på – giver noget af sig selv – og det kan høres. Den personlige historie forvaltes fortræffeligt og rørende – uden at der går antydninger af reality eller følelsespop i den. Han betragter selv nummeret som sit bedste, og det ikke svært at give ham ret.

Nummeret udkom i slutningen af maj på diverse streaming tjenester, og har naturligvis siden været placeret på vores Spotify playliste ”SIDE 33 – ALT GODT 2021 – HJEMME”. Nu har den oveni fået en flot billedside i form af en helt nye video.  

Nummeret “Hey Mor” er et stærkt, nedtonet og meget lyttevenligt nummer, som er skrevet til hans mor, der tragisk omkom i en snestorm i 1981. Det var et stort tab for Anders Gantriis og en turbulent opvækst startede her.

Noget han ikke før har kunne få sat ord på, men her 40 år efter – kom ordene, og resulterede i et meget ærligt og personligt nummer. Anders Gantriis mistede også senere kontakten til sin far, og det handler nummeret også om – med spørgsmål om, at hvis han selv kunne vælge hvem der fulgte ham på vej igennem livet, ville han så gerne have valgt anderledes?. Og svaret leverer Gantriis rent faktisk råt for usødet i omkvædet som lyder:

“hvis jeg selv kunne bestemme, hvem der fulgte mig på vej…. er der en jeg godt vil glemme, vil hellere følges med dig”

De fleste mennesker oplever at miste nogen i sit liv – og kender man til den følelse, vil ”Hey Mor” med garanti stikke lidt i både hjerte og hjerne. Men samtidig giver den også håb, og er dokumentation på at det er muligt at komme videre – helt frem dertil, hvor man altså kan skrive en så stærk sang til den man har mistet – og stadig savner.

Musikalsk bakkes Gantriis op af gode kapaciteter som orgelkongen Palle Hjorth, Anders Lampe og Morten Maltesen, og de er med til at sikre at nummeret får den helt rette musikalske nerve og balance.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.