Himmelske dage for fuld musik i Roskilde

”En bredside af musikalske oplevelser venter på stor festival i Kristi Himmelfartsferien”

Fotograf: PRESSEFOTO

Du behøver hverken af være medlem af det ene eller andet trossamfund for at deltage i kirkefestivalen Himmelske dage, der afvikles rundt om i Roskilde i dagene 26.29. maj. Mest af alt skal du have behov for inspiration og stof til eftertanke, og være lidt nysgerrig på alt det, der påvirker os her i livet – musik, teater, kunst, natur, debat, fællessang mv.  

Himmelske Dage har i alt mere end 400 events på programmet. Både de traditionelle kirkelige andagter og gudstjenester, men også talks og debatter med anerkendte og vidende eksperter og aktivister fra hele verden, og koncerter, teater, naturoplevelser mv. for folk i alle aldre. En del arrangementer er også særligt tilrettelagt for børn og for unge.

Her hos SIDE 33 har vi naturligvis fokus på musikken, og vil her særligt fremhæve de tre aftenkoncerter i Byparken, der slutter musikprogrammet af fra torsdag til lørdag i Byparken med midt i Roskilde. Alle tre koncerter afvikles kl. 20. Oh Land går på scenen den 26. maj, mens Kops gør det dagen efter, og så er det Hymns From Nineveh, der er på den 28. maj.   

Også Satiregruppen MAGT og Sigurd Barrett kigger forbi i Byparken – henholdsvis 27. maj kl. 16.30 og den 28. maj kl. 15.

En musikalsk bredside til os alle, der toppes af at Dreamers Circus også er at finde på programmet torsdag, samt gospelgruppen CONF3SSIONS, er det om lørdagen. En grupper, der senest imponerende mange seere, da de deltog i årets melodi grand prix . Begge optræder i Palægården.   

Vil du have nogle af de mere utraditionelle musikoplevelser, så er det med torsdag eller lørdag at tage til ”Foyeren” hos Roskilde Festival Højskole, der ligger i Musicon bydelen. Den 26. maj kl. 19 er der nemlig QUEEN– fællessangsgudstjeneste, hvor Gitte Degn & Kasper Daugaard (Lukas Graham, Hardinger Band, B. Joe m.fl.) vil byde op til sang mens Natkirkepræsten Sarah forsøger at sætte QUEENS tekster ind i den kristne fortælling!

Lørdag er det sangeren, sangskriveren og komponisten Janne Mark der optræder samme sted kl. 20 sammen med Søren Gemmer. Hun med sine kalejdoskopiske optegnelser fra pilgrimsvandringer i musik og eksistens stadfæstet sig som en af de væsentligste salmedigtere og fællessangskomponister i sin tid. Hendes klare melodiske streg er båret af ønsket om at skabe musik til fælleseje og fællesbrug.

“Jeg er optaget af den grænseløshed, som melodier repræsenterer. Melodier, når de synges af flere i fællessang, overskrider grænser og skel, og finder selv deres veje ud som floder af lys.”

– Janne Mark

Armbånd til hele festivalen koster 395,00, mens det pr. dag koster 195. En del events er dog åbent for alle – og derved gratis. Men ved armbånd har du adgang til det hele, og samtidig støtter du kirkefestivalen, de frivilliges indsats og de kristne kirkers samarbejde i Danmark.

Læs nærmere på www.himmelskedage.dk

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.